Moeder van tv-kok Piet Huysentruyt overleden

© RN
Redactie KW

Denise Creupelant, de moeder van tv-kok Piet Huysentruyt, is dinsdag op 79-jarige leeftijd overleden. Ze wordt komende zaterdag in Kuurne begraven.

Denise Creupelant werd geboren in Sint-Katrien bij Kuurne op 18 oktober 1938 in een gezin van vier kinderen. In 1958 huwde ze met Walter Huysentruyt. Het koppel kreeg drie kinderen: Lieven, Jo en de bekende televisiechef Piet Huysentruyt. Denise stond in heel Vlaanderen bekend als Bomma Huysentruyt.

Op haar negentiende trok ze met haar man naar Congo om er op een plantage te werken. “Die periode heeft me geleerd om hard te zijn”, vertelde ze in een interview in Krant van West-Vlaanderen in 2015. “Mijn oudste zoon is daar geboren. Toen het slechter begon te gaan, hebben we hem naar België gestuurd. Uit voorzorg. Vertrekken was voor Walter en mij geen optie, maar uiteindelijk werd het te veel. We zijn daar aan de dood ontsnapt. Voor ons gezin is Congo heel bepalend geweest.”

Tot enkele jaren terug was Denise zaakvoerder van een bedrijf dat linnen maakt voor de horeca, Huysentruyt-Textiles. Ze overleed op dinsdag 27 maart op 79-jarige leeftijd, gesterkt door het ziekensacrament. Met Lieven, Jo en Piet laat ze drie kinderen na. Ze is ook grootmoeder van Annelies, Steven, Pieter, Jeroen, Marie en Cyriel en overgrootmoeder van 4 achterkleinkinderen.

De uitvaartmis heeft plaats in de Sint-Katharinakerk in Sente, Kuurne op zaterdag 31 maart om 10.30 uur. Er is een rouwgroet in de kerk vanaf 10.10 uur. Denise kan ook begroet worden in het Funerarium Vanwynsberghe aan de Sint-Michielsweg in Kuurne.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier