Moeder opent met twee dochters beauty- en kapsalon Hair-tas-tiek in Roeselare

Op de foto zien we hoe burgemeester Kris Declercq de zaak van Marleen, Justine en Delphine opent. (foto SB) © Stefaan Beel
Redactie KW

Kapsalon Marleen en schoonheidsinstituut Bella’phine slaan de handen in elkaar. Mama Marleen baat sinds begin oktober samen met Justine (19) en Delphine (23), twee van haar drie dochters, de familiezaak ‘Hair-tas-tiek’ uit.

“Hair is het Engelse woord voor haar, tas komt van De Tassche en tiek staat voor esthetiek”, zegt Marleen Degroote (50), die al 31 jaar in het vak staat. “Na mijn opleiding heb ik vijf jaar vanuit de woonplaats van mijn ouders gewerkt om daarna mijn eigen kapperszaak uit te baten van op mijn huidige locatie in de Ardooisesteenweg.”

Ze doet haar job nog steeds met evenveel passie als in het begin. “Toen ik voor mijn ouders, die een boerderij hadden, soms boter of melk rond bracht, bleef ik vaak nieuwsgierig hangen bij een kapperszaak in de buurt. Daar is de passie eigenlijk ontstaan. Als tiener hielp ik daar op zaterdag krulspelden uithalen en leerde brushen.” Haar jongste dochter erfde de passie voor deze stiel. “De metamorfose van mensen die binnenkomen en tevreden de zaak verlaten, geeft mij het meeste voldoening”, zegt Justine, die vorig schooljaar afstudeerde. “Ik werk graag met kleuren en heb de voorbije maanden als jobstudent enorm veel opgestoken van mijn moeder.” “Let op”, klinkt het bij Marleen. “Ik leer ook veel nieuwe technieken of trends bij van mijn dochter. Ik zie het als een soort wisselwerking.”

Nieuwe wind

Haar tweede dochter Delphine is schoonheidsspecialiste en baat sinds 2016 haar eigen salon uit. “Door de samensmelting zal er een nieuwe wind door de zaak waaien”, zegt Delphine. “Afspraken worden online gemaakt en klanten kunnen kiezen voor de combinatie. Als ze voor een gezichtsverzorging komen, kunnen ze nadien meteen hun haar laten doen. We bieden een totaalpakket aan.” De taken zijn bewust verdeeld. Marleen houdt zich verder bezig met de gewone dingen zoals het kappen van dames, heren en kinderen, kleuring of balayages, terwijl Justine vooral focust op keratinebehandeling en behandelingen die langer duren. In de toekomst komen daar nog hair-extentions bij. Het beautysalon zet in op gelaatsverzorging, epileren, maquillage of manicure en kunstnagels. “Ik ben trouwens ook een gespecialiseerd voetverzorgster”, zegt Delphine.

De drie dames komen goed overeen en dat is de voorbije maanden al gebleken. “Op onze vrije maandag houden we familieraad en worden zaken overlegd. Als je met iets zit moet dit uitgesproken worden”, onderstreept Marleen, “anders komen daar spanningen van.” Door de jaren heen heeft ze een mooi clientèle opgebouwd en ondanks haar staat van dienst, blijft ze opvallend creatief en gedreven. “Natuurlijk bleef ik altijd wel hopen op een opvolger. Daarom heb ik mijn zaak elf jaar geleden volledig vernieuwd. Nu we met een nieuwe naam starten, hebben we het interieur ook weer eens grondig aangepakt. Onze sterkte is het familiale karakter van onze zaak. De band met onze klanten is uitstekend, zij voelen zich echt wel thuis en er is hier constant leven in de brouwerij.” Alle drie kijken ze er heel erg naar uit om een nieuwe start te maken. Hair-tas-tiek bevindt zich in de Ardooisesteenweg 369 in Roeselare. (KK)

Reserveren zal kunnen op www.hairtastiek.be Meer info op hairtastiek@outlook.be of bel naar kapsalon: 0477 03 52 33 schoonheidssalon 0493 53 39 52.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier