Moeder Naamse wil leden werven op Waregemse jaarmarkt

Studentenclub Moeder Naamse is maandag 26 augustus na de middag present op de jaarmarkt. Voor het derde jaar op rij heeft de vereniging een tent staan aan het begin van de Stationsstraat waar passanten en bezoekers zich een drankje kunnen aanschaffen en daarmee ook meteen kennismaken met het nieuwe praesidium dat net voor de grote vakantie werd verkozen.

Studentenclub Moeder Naamse maakt zich op voor een nieuw schooljaar. © gf

Penningmeester Matthieu Vandemoortele: “Onze presentatie op de jaarmarkt is belangrijk. Onder andere voor onze clubkas. De centen kunnen wij goed gebruiken om in het nieuwe studentenjaar activiteiten te organiseren. Daarnaast hopen wij maandag ook nieuwe studenten, schachten, aan te werven. Die kunnen dan deelnemen aan het schachtenfeest eind september.”

We zoeken nog een nieuwe locatie voor ons galabal

Moeder Naamse hoopt op een tiental nieuwelingen die samen met het praesidium voor 2019-2020 de dienst zullen uitmaken. Als dat allemaal meevalt, dan telt de studentenclub twintig leden. Dat is een mooie groep om onder andere elke twee in het clublokaal studentikoze activiteiten te houden.

Jubileum

“Ons clublokaal is café De Klauwaert op het marktplein”, aldus Matthieu Vandemoortele. “Daar houden wij op de verdieping elke veertien dagen onze vergaderingen met het praesidium en de leden. Intussen zijn wij in ons nieuwe werkjaar ook aan een eerste jubileum toe. Moeder Naamse is straks vijf jaar oud. En dat gaan wij vieren met een speciaal feestje in de loop van dit najaar. Wanneer? Dat weten wij nog niet. Over de inhoud zijn wij overigens ook nog aan het brainstormen. Maar het wordt in elk geval een mooi eerste lustrumfeest.”

Eerste dag lente

Nog een ander belangrijk evenement, zeker voor de fondsenwerving, is het traditionele galabal waarvan de datum wel al is vastgelegd: zaterdag 21 maart 2020. Meteen ook de eerste dag van de lente en dat kan misschien het motto worden van het bal. De locatie waar dat zal plaatsvinden ligt nog niet vast. “We zijn op zoek naar een nieuwe locatie en onderzoeken alle mogelijkheden”, besluit Matthieu Vandemoortele. “Dit wordt straks ook een van de belangrijke punten van onze eerste vergadering na de grote vakantie.” (DJW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.