Moeder Gezelle organiseert zijn galabal, zonder mondmaskerplicht

Moeder Gezelle is klaar voor hun galabal. © Wouter Meeus foto WME
Redactie KW

Al wie Moeder Gezelle een warm hart toedraagt, heeft zaterdag 20 november met stip aangeduid in de agenda. Op die dag vindt hun traditionele galabal plaats in Tielt. Maar wie binnen wil, zal naast zijn Covid Safe Ticket ook een negatieve coronatest moeten kunnen voorleggen, want de organisatie heeft beslist om alles te laten doorgaan zonder mondmasker.

Praeses Arne Devolder (22) en secretaris Joppe Clauwaert (21) kijken er alvast naar uit. “Nadat we vorig jaar geen galabal konden organiseren, was dit jaar de honger des te groter. Vooral ook bij de nieuwere generatie, die nog niet mocht proeven van het echte werk. We kijken dan ook enorm uit naar het 37ste galabal van Moeder Gezelle”, opent Arne Devolder. “Het is het hoogtepunt van het jaar voor ons. We doen er dan ook alles aan om de bezoekers een onvergetelijke avond te bezorgen”, vult Joppe Clauwaert verder aan.

Na het overlegcomité van woensdagavond heeft de organisatie beslist om het galabal te laten doorgaan zonder mondmaskerplicht. Daardoor zal iedereen naast zijn Covid Safe Ticket ook een negatieve test moeten kunnen voorleggen. “We werken momenteel volop aan oplossingen om dit te organiseren, hierover communiceren we zo snel mogelijk”, liet de organisatie via sociale media weten. Daarnaast deed Moeder Gezelle al alles om het bal zo veilig mogelijk te laten plaatsvinden. “CO2-meters, extra ventilatie, alcoholgel, maximumcapaciteit… We houden ons aan alle regels.”

Terug in Tielt

Veel werd er alvast niet gesleuteld aan het concept, volgens de praeses. “Grotendeels houden we vast aan het vertrouwde concept, maar er zullen natuurlijk enkele nieuwigheden zijn.” Na drie jaar Ardooie keert de studentenclub terug naar zijn thuisbasis Tielt. “Het is tof om opnieuw ons galabal te organiseren in Tielt. Een groot deel van ons doelpubliek woont hier immers. De locatie bij Vabo-Rent is bovendien centraal gelegen, er is parking vlakbij en we voorzien shuttlebussen”, aldus Arne. “We willen bij deze Franky en Tom De Roo van Vabo-Rent bedanken. Ze moesten even overtuigd worden, maar ondertussen zijn ze enthousiaste helpers bij het opzetten van ons galabal.”

De studentenverenigingen kwamen recent een paar keer negatief in de media. “Het is jammer dat studentenclubs die het goed menen, over dezelfde kam worden geschoren als degene die wel in de fout gaan. We proberen alvast een goed imago te onderhouden”, spreekt Arne zijn ergernis wat uit. (KeMa)

Info: https://moedergezelle.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier