Moeder en zoon supporteren voor Rode Duivels, vader en dochter voor Les Bleus

Redactie KW

Overal waar je kijkt, zie je de voorbije dagen en weken Belgische vlaggen wapperen, ook in Heule. Enkel aan de gevel van de Salamanderstraat 5 merken we andere kleuren op. De Franse vlag wappert er voor papa Julien Bigaillon die hier kwam wonen toen hij met Julie huwde. Hoe beleeft het gezin vanavond de halve finale tussen Les Bleus en de Rode Duivels?

“Mijn dochter Manon support samen met mij voor Frankrijk, mama Julie en zoon Mathis voor België”, vertelt vader Julien. “Dat wordt dus spannend. We hadden gehoopt op een finale tussen beide landen, maar daar stak de goal van Januzaj een stokje voor.”

Mathis en ik gaan in Heule kijken, papa blijft thuis en dochter Manon gaat naar Kortrijk“, pikt mama Julie in. “Vrijdag vertrekken we op reis naar Frankrijk. Wie het dus uiteindelijk ook haalt, zondag wordt sowieso een feest. Al zou ik het wel enorm spijtig vinden mocht ik niet in mijn thuisland zijn als de Rode Duivels de finale spelen.”

Sinds vrijdag is de spanning te snijden thuis, al heeft iedereen beloofd om elkaar niet te plagen. “De zenuwen staan sowieso al strak. Afhankelijk van het resultaat gaan we elkaar uiteraard feliciteren. Ikzelf ben bijgelovig en durf me niet aan een pronostiek wagen”, glimlacht Julien. “Manon denkt dat Frankrijk België klopt met 2-1, Mathis voorspelt een 2-3 overwinning voor België en Julie gokt 1-3 voor België.” (TGM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.