Moeder Deerlijkse organiseert tweede uitgave van Deerlijk Koerse

Praeses van studentenclub Moeder Deerlijkse Louis Vandebeken is helemaal klaar voor een nieuwe uitgave van Deerlijk Koerse. © DRD
Redactie KW

Hoogstudentenclub Moeder Deerlijkse is 15 jaar jong. Dat wordt op zondag 13 mei gevierd met de tweede uitgave van Deerlijk Koerse. Een origineel initiatief met ludieke themakoersen en gratis vaten bier.

“Onze studentenclub werd 15 jaar geleden opnieuw boven de doopvont gehouden. We nodigen de hele Deerlijkse bevolking, liefst verkleed, uit om ons lustrumfeest mee te komen vieren”, verduidelijkt praeses Louis Vanderbeken.

5+1

Louis is vierdejaarsstudent Toegepaste Economische Wetenschappen aan de KU Leuven en wordt in het praesidium geassisteerd door Thomas Bulckaert (pro-senior), Angelo Pappijn (vice-praeses), Henri Delodder (schachtentemmer), Sotiris Dhondt (cantor en zedenmeester) en Guillaume De Waele (pr). Moeder Deerlijkse telt twaalf leden. Ze komen twee keer per maand samen voor allerlei activiteiten: kroegentocht, cantus…

“Vanaf 11 uur is iedereen welkom op het verkeersvrije Neunkirchenplein voor een aperitiefconcert. Ambiance verzekerd. ‘5 + 1’ is het centrale thema: 5 gratis vaten goudgeel plezier, 5 jaar sinds de vorige editie, 5 + 1 op alle dranken en 5 + 1 themakoersen…”

“De Kidskoerse E3 Huyghelier gaat om 14 uur van start. Een wedstrijd voor kinderen van twee tot zes jaar. De jongste flandriens mogen kiezen welk vervoermiddel ze gebruiken. De maximale wielhoogte is 40 cm en het mag niet gemotoriseerd zijn. Ook een helm meebrengen en dragen is verplicht. De inschrijving kost 5 euro. Voor alle deelnemers is een unieke prijs voorzien dankzij de medewerking van binnenspeeltuin Summertown.”

“Om 14.30 uur is het tijd voor de Prosenioren Moeder Deerlijkse Race: één ronde achteruit lopen, een ad fundum en nog één ronde biervatrollen. De Ladies Stilettorun Herrero Adriatico onder Dewaele wordt om 15 uur op gang geschoten. Eén rondje afwerken op hakken van minimaal 6 cm hoog en maximum 3 cm breed. Moederdagkoers Bulckaertse Pijl start om 15.30 uur. De opdracht is simpel: moeder wordt één rondje in een kruiwagen door dochter- of zoonlief rondgereden. We hebben een bloempje in petto voor elke deelnemende moeder.”

Estafette

“Om 16 uur start de ‘oude bukken-buddy-koerse Dwars door Vanhee’. Iedereen vanaf 40 jaar kan deelnemen. We sluiten om 16.30 uur af met de ploegenestafettekoers De Ronde Vanderbeken, zeg maar de Grote Steeple-Chase van Deerlijk Koerse. Verenigingen of vriendengroepjes van vier personen nemen het al steppend tegen elkaar op. De step wordt na iedere ronde doorgegeven aan een ploeggenoot.”

“Behalve deze competitieve uitputtingslagen voorzien we nog muzikale intermezzi van de studentenfanfare uit Leuven en is er nog een duo ad fundum-contest op de fiets. Ook de innerlijke mens wordt niet vergeten. Vanaf 18 uur is er nog de Après-koerse t-dansant die wordt opgeluisterd door DJ Djotty en Alexander Bonte. Nu nog een streepje goed weer en het wordt zondag een topper in Deerlijk,” rondt Louis Vanderbeken af. (DRD)

Info en inschrijvingen: deerlijkkoerse@outlook.com of 0475 23 71 78.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier