Moeder blijft in de cel voor moord op drie kinderen in Varsenare

De feiten speelden zich af in de Ter Hauwestraat in Varsenare. © BELGA
Redactie KW

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 30-jarige vrouw uit Varsenare met een maand verlengd voor drievoudige moord. Bieke W. bracht haar drie kinderen in de nacht van dinsdag op woensdag om het leven.

De vrouw reed die nacht opzettelijk tegen een brugpijler op de E40 in Oostkamp. Ze overleefde de klap, maar verklaarde dat ze haar kinderen iets had aangedaan. In haar woning in de Ter Hauwestraat in Varsenare troffen de speurders later de lichamen van de drie slachtoffers aan. Het gaat om een vierjarig meisje E., een tweejarig jongetje F. en een jongetje A. van minder dan drie maanden oud. Haar partner lag te slapen en had al die tijd niets in de gaten.

Onderzoek door psychiaters

Bieke W. werd donderdagavond door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van drievoudige moord. De raadkamer heeft haar aanhouding dinsdagochtend met een maand verlengd. “Het onderzoek wordt doorgedreven verdergezet. We wachten vooral vol spanning op het onderzoek door de psychiaters”, aldus haar advocaat Philip Van den Berghe. Volgens de verdediging kampte de verdachte kort voor de feiten wellicht met een postnatale depressie. Het college van gerechtspsychiaters zal dus moeten uitmaken of de vrouw op het moment van de feiten toerekeningsvatbaar was.

De advocaat van Bieke W. bevestigde dat zijn cliënte uitgebreide verklaringen heeft afgelegd. “Er is relatief weinig discussie over de materialiteit van de feiten. Tijdens de zitting van de raadkamer heeft ze nog eens gezegd dat het haar enorm spijt. Ze zou de klok willen terugdraaien, maar dat is uiteraard niet mogelijk.”

Dinsdagnamiddag verdere toelichting

Dinsdagnamiddag om 14 uur zal de verdediging op een persmoment verdere toelichting geven over de stand van zaken. Op die persconferentie wil de familie van de verdachte vooral aantonen dat ze haar steunen. “De steun van de familie en van haar man is heel belangrijk. Voor hen is het ook onbegrijpelijk wat er gebeurd is.”

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.