Moeder Babelutte keert terug naar roots en start caféconcept

Christiaan en Mieke geflankeerd door Michiel, Lucas en Veronique. © DM
Redactie KW

Al bijna 50 jaar verwent Moeder Babelutte zijn klanten met heerlijke babelutten, chocolade, cuberdons, nougat, truffels… Ondertussen is het tijd voor een nieuwe uitdaging. Met Café Moeder Babelutte brengen Christiaan Roelens en Mieke Rappé een totaal nieuw concept. In de open keuken kan men de productie volgen. In het café kan men proeven en in de winkel kan men de chocolade en de pralines aankopen.

“Het verhaal van Moeder Babelutte start in 1972 in Heist toen mijn moeder Mireille Maenhout, op de hoek van de Kursaalstraat met de Knokkestraat, een zaak van zeevruchten overnam”, herinnert Christiaan Roelens (42) zich. “Mijn vader werkte toen in slagerij Notre-Dame rechtover de deur.”

Begrip

Wat mama en papa Roelens niet konden voorzien, was dat Moeder Babelutte in een recordtempo zou uitgroeien tot een begrip en dat ze bekend zouden worden over de hele kuststreek. “Moeder Babelutte staat voor nostalgie en vakantiegevoel”, vertelt Christophe Roelens over het heerlijke snoepgoed van kandijsiroop en boter in een wit met blauwe verpakking en over de fantastische pralines en zeevruchten. In een mum van tijd veroverde men de Belgische kust met winkels in De Panne, Nieuwpoort, Oostende, Wenduine, Blankenberge, Heist, Knokke, Brugge en Sluis.

Wit en blauw

Maar een zakenman als Christophe Roelens (42) rust niet op zijn lauweren. “Ik speelde al een paar jaar met het idee om in Heist, waar het hele Moeder Babelutte-verhaal begon en waar de roots van mijn echtgenote en mijzelf liggen, met een conceptcafé te starten. Toen onze oudste zoon Michiel (18) stopte met studeren, leek me dat het ideale moment om de plannen door te drukken. Koffie, een wijntje, pralines, zeevruchten, babelutten… ze zijn perfect te combineren. We namen winkelinrichting Bossuyt onder de arm en zij realiseerden onze gekste wensen in het wit en blauw.”

We serveren geen warm eten, want dat komt in conflict met de geur van chocolade

“‘s Ochtends starten we om 8 uur met een klein ontbijt. Op de middag kan je in ons café terecht voor een slaatje, handgepelde garnalen en andere lekkernijen. Wij serveren heel bewust geen warm eten want dat komt in conflict met de geur van chocolade. Na de middag kan men genieten van lekkere patisserie. Vooraan zit er een gezellig zonneterras en binnen vinden 26 klanten een plaats. Mijn zoon Michiel doet samen met mijn vrouw Mieke de zaal. Onze tweede zoon Lucas (16) speelt in de weekend jobstudent en Veronique springt bij waar en wanneer het nodig is. In onze open keuken kan met de productie van al onze lekkernijen volgen. In het café kan men genieten van een drankje en allerlei verwennerij en in de winkel kan men chocolade, babelutten, zeevruchten of andere zoetigheden aankopen.”

(DM)

Café Moeder Babelutte opende op donderdag 4 april de deuren. Je vindt het café aan de Graaf d’Hursellaan 6 in Heist.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier