Moderne aanbouw gemeentehuis Langemark-Poelkapelle opent de deuren

De nieuwe aanbouw van het gemeentehuis in Langemark-Poelkapelle is klaar. De inwoners mogen het gebouw vandaag, zaterdag, bezichtigen.

Het gemeentehuis van Langemark-Poelkapelle is uitgebreid. “Het gaat om een moderne aanbouw naast een historisch gebouw”, zegt burgemeester Lieven Vanbelleghem (CD&V). “We zijn blij dat deze aanbouw nu klaar is, want we kijken er al een tijdje naar uit. Vanaf 2006 proberen we het OCMW en de gemeente samen te brengen. De werken voor deze aanbouw duurden ongeveer een jaar. Onze inwoners kunnen voortaan op één plek terecht voor al hun documenten en vragen.”

Toegankelijk gebouw

Net als het bestaande gemeentehuis bestaat de aanbouw uit drie verdiepingen. “Elke verdieping is zonder trappen aangesloten op het historisch gebouw, behalve op de eerste verdieping, waar je een halve verdieping omhoog moet. Het onthaal en enkele afgesloten diensten situeren zich op de benedenverdieping.”

“Op de eerste verdieping kunnen inwoners terecht voor sociale zaken en op de tweede verdieping zit de dienst Omgeving. Het gebouw is heel toegankelijk. Er is bijvoorbeeld een tweede lift voorzien, waardoor de trappen van het oude gebouw geen belemmering meer vormen.”

Nieuwe huisstijl

Volgens schepen Dominique Cool (N-VA) kost het project bijna 3 miljoen euro. “Naast het samenwerken in één gebouw is er ook gewerkt aan één logo en huisstijl met de hulp van creatieveling Florian Broekaert uit Sint-Juliaan“, aldus Cool. “Het logo moet een symbool worden van de rode draad, die alle dienstverlening in onze gemeente aan elkaar hecht. Het moet ons een eigenheid bezorgen. De vernieuwde infoflash ligt in de lijn van de nieuwe huisstijl. Ondertussen wordt druk gewerkt aan een nieuwe website. We verwachten om over een 5-tal maanden live te gaan.”

Het grote publiek kunnen vandaag, zaterdag, de volledige aanbouw bezichtigen en krijgen er uitleg van 11 tot 16 uur.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.