Model Barbara siert cover nieuwe Aspe

Barbara Vanden Bussche (30), die momenteel in Barcelona woont, prijkt op de cover van het nieuwste boek van Pieter Aspe. © gf
Redactie KW

Je kan deze week niet naast de nieuwste van Pieter Aspe kijken in de boekenrekken. Op de cover prijkt de Knokse schone Barbara Vanden Bussche (30). Haar levensverhaal leest misschien nog spannender dan een boek van Aspe. Ze wil de wereld rondreizen en heeft momenteel een vaste stek in Barcelona.

“Hoe ik op die cover terechtgekomen ben? Fotografe Alexandra Ruijten zag destijds enkele foto’s van mij als model en contacteerde me drie jaar geleden voor een fotoshoot in Antwerpen”, vertelt Barbara Vanden Bussche vanuit Barcelona. “Begin dit jaar contacteerde ze me opnieuw met de vraag of ze mijn foto op de cover van het nieuwste boek van Pieter Aspe mocht plaatsen. Ik heb natuurlijk niet getwijfeld en voel me vereerd.”

Wereldreizigster

Vanden Bussche werd in 2008 tweede in de finale van het televisieprogramma Topmodel op het toenmalige Kanaal2.

Ik liep school in Brugge, dat maakt het extra leuk dat ik nu op het boek van een echte Bruggeling sta

“Toen was ik negentien. Nadien ging ik nog een tijdje door met mijn modellenwerk, werkte ik in Brussel voor een persagentschap en een vastgoedkantoor in Knokke. Op mijn 25ste ben ik voor twee jaar op wereldreis vertrokken. Ik had een Zuid-Afrikaanse vriend die al zeven jaar de wereld rondtrok. In zijn spoor leerde ik de wereld kennen. Ons avontuur begon in Centraal-Amerika. Daarna woonden we in Australië, trokken we naar Nieuw-Zeeland, naar Thailand… Waarvan we leefden? Ik had aardig wat geld gespaard. En in Australië werkte ik één jaar bij Working Holiday. Ik had er een job in een hotel en deed ook modellenwerk”, vertelt Barbara, die toerisme studeerde en het grote avontuur enkele jaren geleden inruilde voor een job in Barcelona.

Barcelona

“Definitief terugkeren naar Knokke was voor mij geen optie. België is voor mij te klein geworden. Het weer, de palmbomen, de mentaliteit, het eeuwige vakantiegevoel… al die ingrediënten lieten me voor Barcelona kiezen”, grijnst Barbara die er een job vond bij Criteo op de Carrer de la Marina. “We houden ons vooral bezig met marketing. Wij voorspellen het gedrag van de kopers.”

Model Barbara siert cover nieuwe Aspe
© GF

Barbara keert wel nog regelmatig terug naar West-Vlaanderen. “Begin deze maand was ik nog in Knokke. Mijn moeder woont er nog. Van geboorte ben ik een Antwerpse. Op mijn twaalfde verhuisde ik naar Knokke. Omdat ik in Brugge school liep, tel ik er nog heel wat vrienden. Daarom is het extra leuk dat ik nu de cover van het boek van een echte Bruggeling mag sieren.”

“In Barcelona is mijn modellenwerk wat verwaterd tot hobbywerk. In mijn dichte toekomst wil ik de draad echter opnieuw opnemen en me opnieuw meer focussen op mijn modellenwerk. Ik wil vooral opnieuw heel veel reizen. Ik wil nog meer van de wereld zien en ontdekken, want het kriebelt… Zelfs een stad als Barcelona kan mij niet binden”, besluit Barbara.

(DM)

Onze redacteur Bert Vanden Berghe had een picknickbabbel met Pieter Aspe. Lees hier het interview.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier