Modeketen Cricket & Co schenkt 500 beschermvesten aan AZ Sint-Jan campus Oostende

Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Vrijdagmorgen kregen de medewerkers van het Oostendse ziekenhuis AZ Sint-Jan een welgekomen geschenk overhandigd van de Belgische modeketen: 500 beschermvesten. “We zijn hier heel dankbaar voor.”

Cricket & Co, met hun zes winkels aan de Belgische kust, heeft een gulle schenking gedaan aan het Serruysziekenhuis in Oostende. Sinds enkele weken schieten de cijfers van het aantal besmettingen pijlsnel de hoogte in. Het moment voor het bedrijf om haar solidariteit te tonen. Dat doen ze door vijfhonderd blauwe beschermvesten te schenken aan het Oostendse ziekenhuis.

“Toen we de cijfers de hoogte zagen inschieten zochten we een manier om onze solidariteit te tonen”, zegt woordvoerder Len Lavens. “We willen het personeel met het aanbod aan beschermvesten een duwtje in de rug geven in deze opnieuw moeilijke tijden.”

Op tandvlees

Dat het opnieuw hele moeilijke tijden zijn voor het zorgpersoneel, daar twijfelt niemand aan. “We zitten momenteel op ons tandvlees”, duidt longspecialist Isabelle Fabry.

“We draaien overuren om het werk van de vele collega’s die uitgevallen zijn op te vangen. Met het virus hebben we een gemeenschappelijke vijand en samen proberen we die te verslaan. De ziekenhuizen staan opnieuw onder druk en dat is ondertussen al even aan de gang. Dergelijke giften zijn dan ook een geschenk uit de hemel en een hart onder de riem voor het vele zorgpersoneel.”

Tijdens de eerste lockdown werd het ziekenhuis overspoeld met giften. “We kregen chocola, boterkoeken, taart en wat weet ik nog allemaal”, vervolgt Fabry. “Dat is dan op een gegeven moment stilgevallen. Dat we nu die 500 beschermvesten krijgen, daar zijn we erg blij om. We worden betaalt om ons werk te doen en dat doen we ook, maar we snakken naar wat ademruimte.”

Naam het vaccin

Volgens diensthoofd van de intensieve zorg, dokter Eline Vanbranterghem is het belangrijk dat mensen beseffen doe belangrijk het vaccin is in de strijd tegen het virus. “Sommigen doen er wat lacherig over, maar als we nu het vaccin niet hadden gehad, dan waren de gevolgen catastrofaal geweest. De gevolgen zijn nu ook erg, maar bijlange zo erg niet als die vaccins er niet zouden geweest zijn. Daarom wil ik nogmaals het belang onderstrepen: neem het vaccin zodat we binnenkort allemaal met ons normale leven kunnen doorgaan.”

Ook het massale handengeklap van in 2020 lijkt wel volledig verdwenen. “Mensen proberen de draad van het gewone leven terug op te pikken, maar in de zorg is het nog steeds alle hens aan dek. We zien ons personeel vallen als vliegen, terwijl we nog meer patiënten dan normaal kwalitatieve zorg moeten bieden. We zitten in een opnieuw moeilijke periode en moeten hier door”, besluiten beide dokters.

(JRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.