Mobilhomes zoeken elkaar op bij Kasteel Wijnendale in Torhout

Op de foto de organiserende koppels van de BMHC met v.l.n.r. Lutgarde Cherrette en Dirk Ackaert en Tamara Denolf en Kris Sinnaeve. Laatstgenoemden wonen in Torhout : in de Snoekstraat in Wijnendale. © Foto JS
Redactie KW

Al voor de vijfde keer is de Belgian MotorHome Club BMHC neergestreken in Torhout. Met de parking bij het Kasteel Wijnendale als ideale pleisterplek. Kris Sinnaeve en zijn vrouw Tamara Denolf waren de drijvende krachten.

Kris (49) en Tamara (48) wonen in de Snoekstraat in Wijnendale. Ze zetten hun schouders onder het treffen samen met een ander koppel: Dirk Ackaert en Lutgarde Cherrette uit Middelkerke.

“We verbleven met 45 motorhomes op de parking aan het kasteel“, doet Kris het verhaal. “Op vrijdagavond kwamen we samen in de nabije horecazaak Wijnendaele Wandeling, waar er in een gezellige sfeer een schuimende Thouroutenaere gedronken kon worden en een hapje gegeten.”

Op zaterdag bezocht de BMHC-groep het Torhoutse Sint-Rembertziekenhuis, dat nu deel uitmaakt van het AZ Delta. “We kregen er een interessante rondleiding plus uitleg over de plannen na de recente fusie met het Roeselaarse ziekenhuis”, vervolgt Kris. “Nog op zaterdag hebben we een reisreportage getoond over Zuid-Duitsland en Oostenrijk. Van een reis die uiteraard met een motorhome gemaakt werd.”

Met Frank Valentino

Op zaterdagavond was het voetjes onder tafel in Hostellerie ‘t Gravenhof, plus een optreden door charmezanger Frank Valentino. “Op zondagvoormiddag hebben we het weekend afgerond en is iedereen weer met zijn mobilhome huiswaarts gereden”, besluit Kris.

“We mochten deelnemers verwelkomen van over heel Vlaanderen. Er waren zelfs Franse leden van de BMHC aanwezig. De samenwerking met Dirk Ackaert en zijn vrouw Lutgarde verliep vlekkeloos. Mijn vrouw Tamara en ik hebben al meerdere weekends georganiseerd voor de Belgian MotorHome Club. Het spreekt voor zich dat we grote fan zijn van het reizen met zo’n handig voertuig. Door mensen met dezelfde interesse samen te brengen, kun je ervaringen uitwisselen. Dat is de bedoeling van de BMHC.”

(JS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier