Mobiele fruitpers verhuist naar Beernem

Thijs Tanghe en Celien Bulcke met een team medewerkers aan de slag bij de mobiele fruitpers in de Halvemaanstraat in Beernem. © PH
Redactie KW

Na 10 jaar hebben Thijs Tanghe en Celien Bulcke hun ambachtelijk fruitpersbedrijfje in de Dolagestraat verlaten om zich te vestigen in de Halvemaanstraat in Beernem. Er is nu veel meer ruimte om de klanten te ontvangen en de fruitsappen te stockeren. Het concept blijft echter hetzelfde: de mobiele fruitpers verwerkt heel snel het aangevoerde fruit: spoelen, raspen, persen en pasteuriseren en klaar is kees.

“Onze locatie in de Dolagestraat was te krap geworden”, vertelt Celien Bulcke die samen met Thijs Tanghe als eersten in België met een mobiele fruitpers rondtoerden. Ondertussen heeft dit initiatief al op andere plaatsen navolging gekregen. Thijs kun je de komende weken nog aan het werk zien op zijn thuislocatie in Beernem op zondag 25 en woensdag 28 augustus en verder elke dinsdag en woensdag van september. Latere persdagen of andere locaties kan men nakijken op de website van Houtlandse Tuinsappen.

Om fruit te laten persen bij de mobiele fruitpers maak je best telefonisch een afspraak op 0495/733 670. Je kunt er ook terecht voor algemene informatie en advies. “Met het tijdstip dat je krijgt om het fruit af te leveren ben je zeker dat je niet lang in de rij moet staan. Belangrijk is ook om een schatting te maken van het totaal aantal kilo’s dat aangeleverd zal worden. Het plukken van het fruit wordt het best aangepast aan het tijdstip van persen zodat de beste kwaliteit van sap uit de vruchten wordt gehaald.”, aldus Celien.

(PH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier