Mobiel bureau van Route 36 trekt naar de jongeren

© SR
Redactie KW

In het Sint-Donaaspark in Zeebrugge is deze week het mobiel bureau van de jongerenwerking Route 36 actief. Op die manier willen ze hun werking nog toegankelijker maken en trekken ze zelf nu naar de jongeren.

Volgende week doen ze de Babbaertwijk aan in Sint-Kruis. Dit initiatief moet drempelverlagend werken want jongeren vinden vaak de weg niet naar Route 36, aan de Vlamingdam in Brugge. De camionette van de preventiewerkers sluit aan bij de buurtsportcaravan. Dankzij de Club Brugge Foundation kon er geïnvesteerd worden in een luifel, koffiezetmachine, laders om stroom te voorzien maar ook wifi voor de jongeren.

Coronaproof vergaderen

Iedereen is er welkom want ook bewoners die even langs komen, kunnen belangrijk zijn om te weten wat er in de buurt leeft. Jongeren kunnen er afspreken, samen chillen of deelnemen aan de sportactiviteiten. Schepen Matthys Goderis wijst er op dat je de site ook kan gebruiken om er bijvoorbeeld een coronaproof vergadering in open lucht te houden met de nodige ondersteuning. Schepen Pablo Annys was drie jaar terug bij de opstart van Route 36 die nu de jongeren directer willen bereiken met hun mobiel bureau. In Zeebrugge mochten ze al meteen heel wat jongeren verwelkomen.

Club Brugge steunt Route 36 met de winst van de verkoop van de mondmaskers waarvan er intussen al 100.000 verkocht zijn. De Club Brugge Foundation vernieuwt ook hun engagement om begin september terug te starten met Club Brugge Younited, een team voor maatschappelijk kwetsbaren uit Brugge. (SR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier