Mitch De Geest van Citymesh uit Oostkamp is Ingenieur van het jaar

Stefan Vankerkhoven

De faculteit Ingenieurswetenschappen van UGent heeft Mitch De Geest, CEO van het Oostkampse bedrijf Citymesh, gelauwerd tot Engineer of the Year 2020.

De in Blankenberge geboren Mitch De Geest studeerde in 2003 af als industrieel ingenieur informatica aan de HoGent, nu UGent. UGent verantwoordt de keuze van de laureaat als volgt: “Al sinds zijn twaalfde, toen hij voor zijn verjaardag zijn eerste computer kreeg, was hij heel vaak bezig met allerhande IT gerelateerde zaken. Zijn studiekeuze was dan ook een logisch gevolg uit deze interesse.”

“Maar ook het ondernemerschap zat toen al in zijn genen. Reeds in zijn studententijd startte hij met een computerwinkel in zijn geboortestad Blankenberge. En daar is het dus niet bij gebleven. Mitch is op de dag van vandaag CEO van Citymesh, een bedrijf dat hij samen met vier kompanen vanuit zijn computerwinkel uit de grond stampte.

De vijf originele oprichters hadden het idee om stedelijke wifi-netwerken aan te bieden. Het West-Vlaamse bedrijf, dat in Oostkamp gevestigd is, bouwt grootschalige draadloze netwerken voor bedrijven en overheden zoals de Stad Antwerpen, Kinepolis en NMBS. Als je dus al gratis wifi gebruikte in een stadscentrum, even je Facebook checkte in de cinema of op een conferentie een tweet stuurde, dan ben je hoogstwaarschijnlijk al met Citymesh in aanraking gekomen.

Citymesh is ondertussen een uit de kluiten gewassen scale-up. In zijn thuisbasis in de Siemenslaan in Oostkamp stelt het bedrijf 65 mensen tewerk en ze maken zich op voor verdere expansie. Dit doen ze vooral door te blijven inzetten op innovatie”, aldus de boodschap van UGent.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.