Misskandidate Marie Decloedt (19): “Ik ben een trotse West-Vlaamse”

Redactie KW

“West-Vlaamser kan het niet”, lacht Marie Decloedt (19), kandidate voor de verkiezing van Miss West-Vlaanderen en Miss België. “Mijn moeder is van Leffinge, mijn vader van Oostende en ik woon in Middelkerke. Ik noem me dan ook graag met trots een echte West-Vlaming.”

De toon is meteen gezet en Marie is duidelijk niet op haar mondje gevallen, ze weet heel goed waar ze mee bezig is en is superblij dat ze kan deelnemen aan de verkiezing van Miss West-Vlaanderen. “Ho ja, als ik eerlijk mag zijn, ik heb vroeger wel een tijdje in Oudenaarde gewoond omdat mijn pluspapa van Oudenaarde is. Ik heb daar ook even school gelopen, maar ik ben me altijd een West-Vlaamse blijven voelen hoor. De andere jaren van het kleuteronderwijs en het lager onderwijs heb ik school gelopen in Sint-Andreas in Oostende. Ook de eerste vier jaar van het middelbaar heb ik daar gestudeerd. De laatste twee jaar heb ik school gelopen in het SIGO in Gistel”, geeft Marie mee.

Politieschool

Ze studeert momenteel nog altijd en is studente rechtspraktijk in het Vives in Brugge. “Ik ga straks mijn laatste jaar in. Weet je, mijn eerste keuze was eigenlijk om naar de politieschool te gaan. Ik heb mijn testen afgelegd, maar het mocht niet zijn. Ik was er niet door. Mensen die mij kennen, weten dat ik niet vlug aflaat. Daarom ook dat ik zinnens ben om na mijn studies nog eens mijn kans te wagen. Veel vrije tijd heeft Marie momenteel niet. “Ik heb vroeger lange tijd gedanst en zelfs dansles gegeven, maar door de studies werd het allemaal een beetje te veel. Ik ben er mee moeten stoppen. Veel tijd voor hobby’s heb ik momenteel ook niet, want de studies vragen heel wat tijd. Momenteel ben ik ook aan de slag als jobstudente in de Halte in Middelkerke en in een bakkerij in Leffinge.”

Kinderdroom

Het kan cliché klinken, maar het was eigenlijk een vriendin van Marie die het inschrijvingsformulier had doorgestuurd naar de organisatie. “Ik had aan mijn beste vriendin gezegd dat ik wel eens wou meedoen aan een verkiezing en zij heeft me ingeschreven. Toegegeven, ik was verwonderd, maar uiteraard ook heel blij toen ik een mail kreeg dat ik geselecteerd was. Door de huidige coronatoestanden waren er geen preselecties en de selecties gebeurden via een ingestuurde videoband”, legt Marie uit. “Het is eigenlijk een beetje een kinderdroom die uitkomt, want van jongsaf aan droom ik er van om model te worden.”

Door die deelname aan Miss West-Vlaanderen zou het wel eens kunnen dat haar kinderdroom werkelijkheid wordt. “Ik ben dankbaar dat ik die kans heb gekregen en ik ben me er van bewust dat het niet makkelijk zal zijn, want er zijn heel wat knappe meisjes die meedingen naar het kroontje. Zoals met alles zal ik er zeker voor gaan en vooral ook genieten van alles wat op me afkomt. Ik heb mijn flyers en ben al gestart met mijn reclamecampagne.”

Wie Marie Decloedt wil helpen en op haar stemmen kan dat door een sms te sturen met vermelding MWV20 naar 6665.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten