Missiekring Knokke-Heist houdt grote veiling

De medewerkers van de missiekring. © DM
Redactie KW

Voor de tweede maal organiseert de Missiekring Knokke-Heist op zaterdag 8 februari om 14 uur een veiling van kunstvoorwerpen, curiosa en verzamelobjecten. Men hoopt minstens 1.000 euro voor het goede doel op te halen.

“Het moderne en eigentijdse Sint-Margaretacentrum aan het Maurice Lippensplein is deze keer de locatie. Mooie, bijzondere of zeldzame kunst- en verzamelstukken worden geveild en dit om vier Knokke-Heistse missionarissen Johan Allary, Johan Leuridan en Bernard Van Quathem te steunen“, vertelt mede-organisator Dominiek Segaert.

“Johan Allary is sinds eind september 2018 met pensioen en werkte in Congo in het bezinningscentrum Manresa in Kimwenza bij Kinshasha. Hij werkt nu in België om Afrikaanse gezinnen hier te begeleiden. Ook Zuster Jeanne De Groote blijft de Missiekring financieel steunen. Zij helpt de studiekosten betalen van een Afrikaanse seminarist. Johan Leuridan werkt dan al weer 49 jaar in Lima aan de Universiteit San Martin de Porres. Hij heeft er een pastorale groep en met zijn studenten haalde hij vorig jaar twee vrachtwagens kleren bijeen om die naar mensen te brengen die op grote hoogte en in erbarmelijke omstandigheden leven.

Bernard Van Quathem is in Panama verantwoordelijk voor het Centro para el Trabajo. Dit is een reeks werkplaatsen waar schoolverlaters en oudere werknemers een beroep kunnen leren om zich in het leven te kunnen behelpen.

Hopen op 1.000 euro

De vorige veiling bracht 608 euro op. De som werd integraal geschonken aan de missionarissen, samen met de opbrengst van de jaarlijkse missiefeesten in oktober. Ditmaal hoopt men de kaap van de 1.000 euro te overschrijden. (DM)

Meer info over de veiling en de werking van de missiekring op www.missiekringknokkeheist.be of bij voorzitter Johan Peeters op 0486 16 56 82. E-mail: johan.peeters7@telenet.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier