Missiefeest wordt dit jaar MissieTakeAway

We zien v.l.n.r. Monique Kint, Martine Baert, Bea Callewaert, Mirèse Lazeure, Karien Duchi, pr. Bart Geryl, Piet Kesteloot, Geert Sohier, Griet Swaenepoel, Marc Verplancke, Andrea De Cock, Caroline Verbeke, Hilde Bogaert en Monique Verheye. © gf
Redactie KW

Op zondag 4 oktober zou het Missiefeest van de lokale Geloofsgemeenschap Sint-Salvator plaatsvinden. Door de coronamalaise wordt dit nu een MissieTakeAway op zondag 13 september. De opbrengst gaat naar goede doelen.

De lokale Geloofsgemeenschap Sint-Salvator Harelbeke organiseert elk jaar op de eerste zondag van de maand oktober haar missiefeest. Door de huidige coronacrisis kan het feest dit jaar niet op de klassieke manier plaatsvinden. “Toch willen wij onze projecten verder financieel ondersteunen en daarom hebben we met het bestuur van de Misssiefeesten gekozen voor een alternatief: een MissieTakeAway”, zegt woordvoerder Piet Kesteloot.

De opbrengst gaat naar goede doelen. Dat zijn ‘Kinderen van Flores’ in Indonesië, ‘Lievensmissie’ in India, ‘Medisch Centrum Mugunga’ in Congo en ‘dringende voedselhulp Bangui’ in de Centraal Afrikaanse Republiek. De MissieTakeAway heeft plaats op zondag 13 september. De afhaalmaaltijd bestaat uit soep, dessert en keuze tussen twee gerechten: vol-au-vent met champignons en puree of stoofvlees met appelmoes en aardappelgratin. Een maaltijd kost 16 euro per persoon en kan afgehaald worden tussen 11.30 en 13 uur.

Overschrijven kan tot 9 september op rekeningnummer BE44 1030 5481 2445 met duidelijke vermelding van je keuze. De maaltijd kan afgehaald worden in het klooster Zusters Augustinessen Marktstraat 86, Harelbeke.

Missietombola

“Bij het afhalen van de maaltijd heeft men de mogelijkheid om enkele lotjes te kopen voor de missietombola. De prijzen kunnen direct meegenomen worden. Wie het wenst, kan ook een fles Lievenswijn kopen voor bij het middagmaal. Indien je die dag verhinderd bent, kan je ook jouw bijdrage overschrijven langs het steunfonds voor onze missieprojecten. Dit kan gebeuren op rekeningnummer BE44 1030 5481 2445 van missiefeest Sint-Salvator Harelbeke, A. Rodenbachlaan 8, 8530 Harelbeke. Met de mededeling: steunfonds.

Dit alles vindt plaats ten voordele van zusters H. Vincentius Lendelede. “Al enkele keren zijn pastoor Bart, Leen en Piet in India en Congo geweest en hebben met eigen ogen gezien dat uw steun meer dan welkom is”, luidt het.

Het bestuur van de Missiefeesten bestaat uit pastoor Bart Geryl, voorzitter Andrea De Cock, secretaris Piet Kesteloot, penningmeester Griet Swaenepoel en leden Karin Duchi, Leen Six, Zuster Florence en Frederick Deknudt.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.