Missiefeest in zaal Zonneheem in Oostnieuwkerke

De Sint-Patricksmissiebond hoopt zondag weer heel wat volk te mogen verwelkomen voor het missiefeest in zaal Zonneheem. © Foto BF
Redactie KW

Op zondag 30 augustus organiseert de Sint-Patricksmissiebond haar jaarlijks missiefeest in zaal Zonneheem. De opbrengst van het evenement gaat naar missionarissen in het buitenland.

De Oostnieuwkerkse Sint-Patricksmissiebond werd omstreeks 1960 opgericht vanuit het klooster. Onder andere Maria Vanhoutteghem, Maria Reynaert en Marie-Louise Vanderheeren stonden mee aan de wieg van de missiebond.

Bouw van scholen

“Vandaag de dag is er heel wat commotie rond de vele vluchtelingen. Met onze missiebond, die bestaat uit 13 personen waarvan de meesten banden hebben met de missionarissen of de parochiewerking, willen we de bevolking die in de arme landen blijft steunen, aldus Karin Van den Bulcke, voorzitster van de Sint-Patricksmissiebond. De opbrengst van de maaltijd gaat dit jaar naar Pater Reynaert in Oeganda, pater Decock en pater Demyttenaere in Brazilië en pater Mousseka en pater Nemes in Congo. Het geld wordt onder andere gebruikt voor de bouw van scholen voor de lokale bevolking.”

Vorig jaar wist de Sint-Patricksmissiebond 6.600 euro in te zamelen voor de projecten van de paters. “Mede dankzij de steun van de Oostnieuwkerkse missiebond is het mogelijk om hier in Brazilië zaken te verwezenlijken”, aldus pater Jan Demyttenaere die in de grote Braziliaanse stad Ipatinga gestart is met de bouw van een pastoraal centrum.

De 13 leden van de missiebond krijgen aanstaande zondag de steun van heel wat lokale Oostnieuwkerkse verenigingen. Markant, KVLV, Femma en de beide chiroverenigingen helpen bij het in goede banen leiden van de maaltijd.

(BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier