https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Miss Fashion-kandidate Raphaella Deuringer, bekend van Love Island, komt thuis in De Haan

Raphaella dingt mee naar het kroontje van Miss Fashion 2022. © WK
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Raphaella Deuringer (22) dingt op 28 augustus mee naar het kroontje van Miss Fashion 2022. De schone is van Waterloo afkomstig, maar heeft een speciale band met de kust.

Als ze je niet helemaal onbekend voorkomt, zag je haar misschien al in Love Island: Raphaella Deuringer – Raphie – was een van de singles uit seizoen 2. “Ik was alleen. We zaten in volle coronatijd en de opnames zouden plaatsvinden op Gran Canaria: ik moest er niet lang over nadenken om me in te schrijven. Love Island is bovendien een van mijn lievelingsprogramma’s”, vertelt ze. Al vond haar vader het volgens Raphaella minder leuk dat ze aan zo’n programma meedeed. “Maar ik zou het zo opnieuw doen. Want ook al heb ik er dan misschien niet de liefde van mijn leven aan overgehouden, ik heb er mezelf wel beter door leren kennen.”

Nieuwe vlam

Ondertussen heeft Raphaella alsnog een nieuwe vlam, een voetballer. “Ik heb de boot eerst nog even afgehouden, want in mijn vorige relatie ben ik enorm gekwetst geweest en je kent de clichés over die voetballers wel”, glimlacht ze. “Maar Dante (Vanzeir, red.) is echt een schat van een jongen en na twee jaar alleen, voelde ik me er ook wel klaar voor om een nieuwe relatie aan te gaan.”

In de voetbalwereld staat Raphaella nu bekend als het hete liefje van. “Ik vind heel dat WAG-gedoe eigenlijk best grappig. Het kan me als influencer maar extra volgers opleveren. Dus neen, ik stoor mij daar niet aan. Door Love Island heb ik ook veel nieuwe mensen leren kennen”, aldus Raphaella. Ze studeerde eventmanagement, maar maakte die studies niet af. “Mijn stage werd gecanceld door corona, en toen besloot ik me dus in dat Love Island avontuur te storten. Ik zie wel wat er op mijn pad komt, dacht ik. Zoals die missverkiezing. Vriendinnen van mij hadden er al aan meegedaan en ze vonden dat zo’n leuke ervaring dat ik er ook voor wilde gaan.”

Mijn grootouders hadden een appartementje op de zeedijk

Zelf is Raphaella met Miss Fashion ook niet aan haar proefstuk toe: in 2017 werd ze Miss Waals-Brabant. “Ik was ook Miss Teen Belgium, en tweede eredame in de Miss Exclusive verkiezing. Aangezien ik ondertussen toch al 22 ben, wordt Miss Fashion wellicht mijn laatste missverkiezing. Hopelijk mét het kroontje”, klinkt het. Toen ze in 2017 meedong naar het kroontje van Miss België, was Raphaella 17. “Eigenlijk nog te jong. Of niet volwassen genoeg. Maar door aan die missverkiezingen deel te nemen, heb ik wel meer zelfvertrouwen gekregen. Ik weet beter wat ik wil, sta meer op mijn strepen. Ik ben echt opengebloeid. Voor Miss Fashion wil ik nog eens alles op alles zetten.” Raphaella droomt verder van een eigen bikinilijn, maar zweert wel bij naturel. “’s Morgens hoef ik geen uur voor de spiegel te staan, ik kan ook zonder schmink de deur uit. Als miss wil ik uitstralen dat het belangrijk is om jezelf te zijn. Niemand is perfect.”

Weekends aan zee

Raphaella woont nog altijd in Waals-Brabant, maar De Haan is haar tweede thuis. “Het doet me altijd terugdenken aan mijn kindertijd, toen ik nog in een gocart door de Potinière croste. Mijn grootouders hadden hier een appartementje op de zeedijk, maar oma is veel te vroeg gestorven. Het appartementje hebben we nog steeds, en het ziet er ook nog altijd uit zoals oma het inrichtte. Ik spendeer zo goed als al mijn vakanties en weekends in De Haan, of van zodra ik een dagje vrij heb. Ook in de periodes van de lockdown ben ik veel gekomen. Vanaf de eerste dag dat de tweedeverblijvers weer welkom waren”, knipoogt ze.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.