Miss België Kedist Deltour sponsort kappersopleidingen

Miss Belgie Kedist Deltour met Thierry Toebat en Deborah Neirynck en de vorige voorzitter van de trendclub Dirk Ryckebosch.©Eric Flamand
Miss Belgie Kedist Deltour met Thierry Toebat en Deborah Neirynck en de vorige voorzitter van de trendclub Dirk Ryckebosch.©Eric Flamand
Stefaan Dehaerne
Stefaan Dehaerne Medewerker KW Westhoek

Dankzij Miss België Kedist Deltour kunnen binnenkort twee jongeren hun kappersdroom waarmaken. Gastvrouw Deborah Neirynck van kapsalon Schön, waar Belgiës mooiste haar project voorstelde, maakte van de gelegenheid gebruik om Trendclub Academy vzw voor te stellen. Met de oprichting daarvan hoopt ze de 587 kapsalons uit de Westhoek weer samen te brengen voor opleidingen.

Onze Miss België, die opgroeide in Woesten, beseft dat het niet altijd vanzelfsprekend is om je dromen te realiseren. Daarom wil zij samen met de Schön Academy en Trendclub Academy vzw twee jongeren die kapper/kapster willen worden een duwtje in de rug geven. “Wie aan dit Charity Project Miss België wil deelnemen moet tussen de 17 en 25 jaar zijn. Samen met Deborah en Thierry Toebat hebben we een selectieprocedure uitgedokterd rond motivatie en passie, onder meer via het maken van een moodboard . Eind september gebeurt de selectie en op 11 oktober start de opleiding, ter waarde van 1.885 euro elk. Bovendien krijgen ze ook nog een koffer waarin 600 euro aan kappersgerief zit.”

Financiële druk

Dankzij dit liefdadigheidsproject kunnen twee kwetsbare jongeren een volledige kappersopleiding volgen in de Schön Academy van Deborah Neirynck. “Met ons kapsalon waren we nog maar pas twee weken open toen de tweede lockdown afgekondigd werd. We hebben zelf de financiële en psychologische druk gevoeld en beseffen daardoor nog meer dat het voor sommige jongeren die een kappersopleiding willen volgen of voltooien niet altijd makkelijk is.”

Miss België Kedist Deltour volgde een kappersopleiding in Immaculata in Ieper. “Ik wil heel graag die passie doorgeven en hoop zelf ook ooit weer in een kapsalon te mogen werken of er zelf een uit te baten. Ik heb me ook geëngageerd om een paar keer les te komen geven. Het liefst zou ik dat doen over knippen en opsteekkapsels.”

Op de avond van de voorstelling van deze charity viel er nog goed nieuws te rapen. Toen in september 2019 het haarkappersverbond Ieper-Poperinge er na 90 jaar mee ophield, bleven de 60 leden verweesd achter. Deborah Neirynck heeft daarom de Trendclub Academy vzw opgericht: “Wie nu als kapper uit onze regio een aanvullende opleiding wil volgen moet naar Brugge, Kortrijk of Roeselare. Voor de 587 kapsalons uit onze Westhoek is er in de buurt geen mogelijkheid om zich bij te scholen op het vlak van nieuwe trends en technieken.”

Daar wil zij samen met medebestuurder Thierry Toebat verandering in brengen. “We zullen vier keer per jaar demonstraties organiseren op het gebied van kapsels, make-up en styling. Daarvoor zullen we samenwerken met haarkunstenaars, influencers en topstylisten uit binnen- en buitenland.”

Kapper Dirk Ryckebosch, die voorzitter was van het Kappersverbond Ieper-Poperinge tot het eind september opgedoekt werd, is opgetogen met beide initiatieven. “De oprichting van de Trendclub zal de lokale kappers zuurstof geven om te blijven vernieuwen.”

Thierry Toebat, zaakvoerder bij Coiffure New Look uit Geluwe, vult aan. “We willen collega-kappers, jongeren en scholen ondersteunen en inspireren met de laatste trends. Voor 155 euro kan men lid worden van onze Trendclub en voor dat bedrag ontvang je een voucher waarmee je voor 100 euro Hairco-producten kan kopen. Bovendien willen we met de Trendclub ook één jongere de kans geven om gratis zo’n kappersopleiding hier bij Schön te volgen. Het Charity Project van Miss België nemen we graag als voorbeeld.”

Info: www.trendclub-academy.be – www.missbelgium.be/nl/charitykapper

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.