Mireille en Christophe openen rouwcentrum in de Koekelaarse Oostmeetstraat

Christophe Perdu en Mireille Willaert in de aula van hun nieuwe rouwcentrum langs de Oostmeetstraat: "De aula verhuren we ook voor lezingen en vergaderingen." © foto BC

In de Oostmeetstraat 86 openen Mireille Willaert en Christophe Perdu hun rouwcentrum. “In onze eigentijdse aula kunnen niet alleen uitvaartdiensten, maar ook vergaderingen en lezingen georganiseerd worden.”

Mireille Willaert (56) en Christophe Perdu (43) hebben de handen in elkaar geslagen en samen een rouwcentrum opgericht in de Oostmeetstraat in Koekelare. Zowel Mireille als Christophe hebben allebei al jaren ervaring in de rouw- en begrafenissector. “Ik heb vroeger nog een funerarium uitgebaat in Torhout en ik ben ook al jaren actief als uitvaartverzorgster”, begint Mireille die in de Ringlaan in Koekelare woont en ook thuisverpleging doet.

Ook Christophe heeft al jaren ervaring in rouwleiding. “Een vriend van mij is 20 jaar geleden gestorven. Ik wou weten hoe dat allemaal in z’n werk ging en dat heeft mij ertoe aangezet om een opleiding lijkverzorging te volgen. Ook met het idee om daarin verder te doen”, vervolgt Christophe die voltijds in de bouw werkte en die job nog halftijds zal blijven beoefenen. “Ik heb al die tijd ervaring opgedaan bij een begrafenisondernemer in de streek, maar ik wou daar verder in gaan en een zelfstandige zaak beginnen. Mireille wou net als ik een rouwcentrum oprichten en we zijn zes jaar op zoek geweest naar een geschikte locatie. Die vonden we hier in de Oostmeetstraat. Ik ben recent vanuit Bovekerke met mijn gezin naar Koekelare verhuisd, waar we boven het rouwcentrum wonen.”

Het rouwcentrum is modern ingericht en heeft ook een eigentijdse, ruime aula. “Die kan uiteraard gebruikt worden voor uitvaartdiensten, maar we verhuren de aula ook voor lezingen en vergaderingen. Alle faciliteiten zijn aanwezig”, legt Mireille voorts uit.

“De aula kan afgesloten worden van het funerarium en heeft ook toiletten. De mensen moeten dus niet in het funerarium komen om toegang te krijgen tot de aula.”

Huiselijke omgeving

In hun rouwcentrum staan Mireille en Christophe in voor een persoonlijke en professionele rouwbegeleiding. “We staan de nabestaanden bij en organiseren de uitvaart die uiteraard niet per se in onze aula, maar ook in een kerk kan plaatsvinden. Ook voor een heel persoonlijke invulling van de uitvaart of het regelen van handelingen of rituelen die soms niet voor de hand liggen, zoals het wassen, opbaren en begroeten van de overledene in huiselijke omgeving kunnen de mensen bij ons terecht. Zowel ikzelf als Christophe hebben daar ervaring mee.”

Koekelare had al enkele jaren geen funerarium meer, vanaf dit weekend dus weer wel. “De reacties van de mensen zijn positief. Daaruit blijkt dat er nood was aan een funerarium met aula in de streek. Iedereen is welkom om dit weekend een kijkje te komen nemen in ons nieuwe rouwcentrum”, besluit het duo met een uitnodiging.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier