https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Minuut stilte voor slachtoffers van noodweer

© (Foto BELGA)
Bron: Belga

Op verschillende plaatsen in ons land is om 12.01 uur een minuut stilte gehouden voor de slachtoffers van de overstromingsramp en hun naasten. Net daarvoor loeiden de sirenes van de hulp- en interventiediensten. In het land hangen ook de vlaggen halfstok.

Koning Filip en koningin Mathilde waren samen met premier Alexander De Croo in Verviers, een gemeente in Luik die zwaar getroffen is, om een herdenkingsplechtigheid te houden aan de brandweerkazerne. Ook minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden, Waals minister-president Elio Di Rupo, minister-president van de Franse Gemeenschap Pierre-Yves Jeholet, de gouverneur van Luik Hervé Jamar en burgemeesters van de getroffen gemeenten waren daar aanwezig. Ook tientallen burgers waren naar de kazerne afgezakt om de ceremonie bij te wonen.

Voor en na de minuut stilte, namen het koningspaar, de premier en de rest van het gezelschap de tijd om te praten met delegaties van de brandweer, ambulanciers, de Civiele Bescherming, de politie en slachtoffers. Koningin Mathilde luisterde onder meer naar een klein meisje uit Ensival, van wie het huis en school verwoest zijn.

Op de ingetogen plechtigheid werd onder meer ook een gedicht voorgelezen door Jean-Pierre Minguet en getuigde een jongen hoe hij de ramp en de gevolgen ervan heeft beleefd. Hij legde uit wat hij had gezien, ook al had hij de overstromingen niet zelf meegemaakt.

Ook op andere plaatsen in ons land werd een minuut stilte gehouden. Dat gebeurde onder meer in de Kamer van volksvertegenwoordigers en de Senaat. Ook de Europese Commissie hield bij de start van haar wekelijkse vergadering een minuut stilte, aan de overkant van de straat deed voorzitter Charles Michel hetzelfde met de Europese Raad.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten