Minuut stilte en rouwregister voor verongelukte havenarbeider Mike Germonpré

Het parket onderzoekt de exacte omstandigheden van het ongeval nog. © JV
Roel Jacobus
Roel Jacobus journalist/muzikant

De motorrijder die woensdagmiddag in de haven van Zeebrugge verongelukte was de 44-jarige Mike Germonpré uit Bredene en afkomstig van Blankenberge. Hij kwam van zijn shift als havenarbeider op de terminal van Wallenius Wilhelmsen Solutions. Daar werd donderdagmiddag een minuut stilte gehouden, loeide een scheepshoorn en werd een rouwregister geopend.

Woensdagmiddag 12 augustus om 13.30 uur stierf een havenarbeider in een verkeersongeval in de Aziëstraat in de achterhaven van Zeebrugge. Hij belandde met zijn motorfiets op het wegdek na een contact met een personenwagen. Het parket onderzoekt de exacte omstandigheden van het ongeval nog en gaf enkel vrij dat het om een 44-jarige inwoner van Bredene ging.

“Mike Germonpré was sinds 2016 havenarbeider en sinds 2018 een zeer gewaardeerde havenarbeider op onze timetable. Het ongeval gebeurde na zijn shift”, zegt general manager van de terminal Emmanuel Vandamme.

“De verslagenheid bij het verlies van deze voorbeeldige medewerker is groot. Mensen maken de haven. Ons medeleven gaat uit naar de familie van Mike, in het bijzonder naar zijn partner, zijn vrienden en collega-havenarbeiders.”

Minuut stilte en rouwregister

Ter nagedachtenis werd op het middaguur met alle aanwezige havenarbeiders een minuut stilte gehouden. Om 13.30 uur schalde de scheepshoorn van het aangemeerde MV Torrens. Dit autoschip behoort tot de vloot van Wallenius Wilhelmsen.

“We wensen alle terminalmedewerkers, havenarbeiders en bedienden, veel sterkte, troost en steun bij elkaar in deze moeilijke tijd. We stellen eveneens een rouwregister ter beschikking van de havenarbeiders die een boodschap wensen achter te laten”, zegt Vandamme nog.

Ook onze redactie biedt haar medeleven aan.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.