De afgelopen weken hadden de politieteams van politiezone Vlas de handen vol met het handhaven van de maatregelen die de verdere verspreiding van het coronavirus moeten tegen gaan. "Het overgrote deel van de inwoners houdt zich strikt aan die maatregelen", benadrukt de burgemeester. "Maar jammer genoeg stellen onze politiemensen op het terrein vast dat er een kleine minderheid is die zich weinig of niets van de maatregelen aantrekt. Zo brengen ze de volksgezondheid en specifiek de zwakkere groepen in onze maatschappij in gevaar."

Het gaat dan vooral over mensen die de wagen nemen voor een niet-essentiële verplaatsing zoals een bezoekje aan vrienden of een wandeling in het park. Daarnaast waaien ook veel mensen tegen de lamp voor samenscholingen. Dat gebeurt zowel in het openbaar, als bij de mensen thuis, als in de wagen. Je verplaatsen in hetzelfde voertuig als een persoon waarmee je niet onder een dak woont is namelijk niet toegestaan.

"Voor de duidelijkheid, onze agenten schrijven geen processen verbaal uit omdat ze dat zo leuk vinden", benadrukt de burgemeester. "We werken nog vaak met waarschuwingen en zijn menselijk waar dat kan, maar hard waar dat moet."

De afgelopen weken hadden de politieteams van politiezone Vlas de handen vol met het handhaven van de maatregelen die de verdere verspreiding van het coronavirus moeten tegen gaan. "Het overgrote deel van de inwoners houdt zich strikt aan die maatregelen", benadrukt de burgemeester. "Maar jammer genoeg stellen onze politiemensen op het terrein vast dat er een kleine minderheid is die zich weinig of niets van de maatregelen aantrekt. Zo brengen ze de volksgezondheid en specifiek de zwakkere groepen in onze maatschappij in gevaar." Het gaat dan vooral over mensen die de wagen nemen voor een niet-essentiële verplaatsing zoals een bezoekje aan vrienden of een wandeling in het park. Daarnaast waaien ook veel mensen tegen de lamp voor samenscholingen. Dat gebeurt zowel in het openbaar, als bij de mensen thuis, als in de wagen. Je verplaatsen in hetzelfde voertuig als een persoon waarmee je niet onder een dak woont is namelijk niet toegestaan. "Voor de duidelijkheid, onze agenten schrijven geen processen verbaal uit omdat ze dat zo leuk vinden", benadrukt de burgemeester. "We werken nog vaak met waarschuwingen en zijn menselijk waar dat kan, maar hard waar dat moet."