Minister Vandenbroucke tempert verwachtingen voor Overlegcomité: “Geen versoepelingen op komst”

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (SP.A) ziet komende vrijdag op het Overlegcomité geen ruimte voor versoepelingen. Dat heeft hij maandagochtend gezegd in een interview op de Franstalige zender Bel-RTL. “De cijfers gaan in de goede richting, maar de verspreiding van het virus blijft erg hoog”, klinkt het.

© BELGA
© BELGA

Komende vrijdag wordt de huidige situatie en de aankomende stappen in de strijd tegen het coronavirus opnieuw geëvalueerd op een Overlegcomité. Ondanks de verdere daling van de coronacijfers zowel qua besmettingen als patiënten in de ziekenhuizen, acht minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (SP.A) het niet mogelijk om te versoepelen.

“De cijfers gaan in de goede richting, maar de verspreiding van het virus blijft erg hoog”, zei hij in een interview met Bel-RTL. “Er is nog een hele weg af te leggen. We blijven de cijfers opvolgen, en als de daling zich voortzet, opent zich het perspectief van een versoepeling, maar niet meteen.”

85 procent rusthuisbewoners

Aan de vooravond van de grotere uitrol van de vaccinatiecampagne in ons land blijkt volgens minister Vandenbroucke dat 85 procent van de woonzorgcentrabewoners bereid is zich te laten vaccineren. “Een uitstekend resultaat”, is Frank Vandenbroucke tevreden. “Het feit dat er zo een engagement is, is extreem belangrijk.” Ook Waals minister van Gezondheid Christie Morreale is positief. (belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.