https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Minister van Jeugd Benjamin Dalle bezoekt speelpleinwerking Pittem

© (Foto NS)
Redactie KW

Op vrijdagnamiddag kwam Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle langs naar de speelpleinwerking. Hij kreeg een rondleiding en vond het tof dat er zoveel jongeren aanwezig waren.

De minister stelde zelf de vraag naar de gemeente toe om een bezoekje te brengen aan de speelpleinwerking. Lang moesten ze daar niet over nadenken en op vrijdagnamiddag 20 augustus omstreeks 13 uur kwam de minister langs. Hij kreeg een warme ontvangst en schepen van Jeugd Annick Debonné nam het woord. “Wij zijn heel blij dat je ons een bezoekje brengt en onze gemeente beschikt dan ook over een schitterende jeugdwerking. Pittem is een buitengewone gemeente en dat zal je straks merken tijdens de rondleiding.”

Minister Dalle nam eerst een kijkje naar de ijverige studenten in zaal De Magneet. Hij stak de studenten een hart onder de riem. Daarop volgde een rondleiding langs de jeugdlokalen en de leiding van de KSA kreeg de eer om hun kampervaringen te vertellen. “Jullie beschikken over een mooie infrastructuur en mooie lokalen. De werking naar de jeugd toe is hier uitstekend. Ik vind het dan ook heel tof dat er hier zoveel jongeren aanwezig zijn. Door de leidinggevende kunnen de kinderen zorgeloos genieten van een mooie zomervakantie.”

Wensendoos

De kinderen van het speelplein hadden de komst van de minister goed voorbereid. Ze zongen, maakten plezier en brachten een toneeltje naar voor. Na het toneeltje schonken twee kinderen een wensendoos aan de minister. “Ik zal deze doos grondig bekijken en hopelijk kan ik al jullie wensen waarmaken. Het is een heel tof initiatief en iedereen verdient hier een mooi applaus voor deze succesvolle werking.” Vanuit de gemeente kreeg de minister een geschenk aangeboden, een geschenkmand met het Pittemse streekbier Ferre. (NS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.