Minister Nathalie Muylle op bezoek bij Ic Dien in Roeselare

Nathalie Muylle samen met directeur Luc Vanrobaeys. © Stefaan Beel
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Minister van Werk en Economie Nathalie Muylle bracht vandaag een bezoek aan HBO Verpleegkunde Ic Dien tijdens het infocafé.

“Tijdens dit laatste infocafé, vlak voor de start van het schooljaar, krijgen kandidaat-studenten informatie over de opleiding en kunnen ze zich inschrijven”, aldus Luc Vanrobaeys die sinds kort de nieuwe directeur is van de school. “Het is belangrijk dat beleidsmakers weten hoe we werken, hoe onze organisatie in elkaar steekt. Zeker een zorgorganisatie die actief is in een zorgstad zoals burgemeester Kris Declercq onze stad graag betitelt.”

“We zijn blij dat mevr. Nathalie Muylle aandacht schenkt aan de opleiding en de school. We leveren immers al meer dan 70 jaar sterke verpleegkundigen af, die de laatste maanden zeer waardevol bleken”, aldus Luc Vanrobaeys nog.

Ic Dien is een hogeschool voor HBO Verpleegkunde in de Westlaan, waar men verpleegkundigen opleidt. Lang geleden noemde men dat de hogeschool voor ‘verpleegsters A2’ maar die term wordt al een tijdje niet meer gebruikt. Ic Dien telt tussen de 200 en 250studenten en ongeveer 50 docenten en medewerkers.

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier