Minister Nathalie Muylle kroont zich tot Persoonlijkheid van het Jaar in Roeselare

Nathalie Muylle tussen presentatrice Virginie Claes en een trotse burgemeester Kris Declercq. © (foto TD)
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Tijdens de Roeselare Awards werd federaal minister Nathalie Muylle verkozen tot Persoonlijkheid van het Jaar.

Zo’n 880 Roeselarenaars waren zaterdagavond aanwezig in het Fabriekspand voor de Roeselare Awards. Daarbij wordt ondernemend Roeselare met verschillende awards in de prijzen gezet. Uitkijken is het vooral naar de Persoonlijkheid van het Jaar. Daarbij waren er met kapper Philip Noppe, danseres Lana Verkest en minister Nathalie Muylle drie kanshebbers.

Het waren de aanwezigen die beslisten. Daarbij gingen de meeste stemmen naar Nathalie Muylle, die sinds enkele maanden minister ad-interim is in de federale regering. Ze was duidelijk in de wolken met de prijs. “Ik ben enkele maanden geleden aan een onverwachte opdracht begonnen”, vertelt ze. “Een opdracht waarvan ik nooit verwacht had dat die zo lang zou duren. Het is een kans die ik met beide handen wil grijpen, want je weet nooit wat er in de toekomst gebeurt. De titel Persoonlijkheid van het Jaar doet mij veel deugd, het is een erkenning vanuit mijn eigen stad die ik zeker zal koesteren.”

De andere winnaars waren I-Cor (winkelbeleving), Optiekpunt (marketing), Mania-K (renovatie), Goddeeris (nieuwbouw), Manawa Horloges (starter), Optiekpunt (handelaar van het jaar) en VDL Bus Roeselare (bedrijf).

Voor Noel De Meyere was er een lifetime achievement award.

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier