Bakker Jan Dierickx Visschers ontpopte zich als het ware tot een éénmansvakbond. Voor de bakkers, maar ook slagers en andere voedingswinkels die graag vroeg de deuren openen, trok hij ten strijde. De geldende openingsuren van 7 tot 22 vond Bakker Jan, die op de Bosmolens een bakkerij runt, op maat van de grootwarenhuizen. Een bakker werkt 's nachts en opent vroeg de deuren. Of toch in zijn geval, want in zijn bakkerij kun je al om 5 uur je brood of ontbijtkoek gaan kopen. En dat doen veel mensen - die op weg naar hun werk zijn - uit het Izegemse. "Ook heel wat mensen uit de zorg", stipte de bakker nog fijntjes aan.

Positief advies nationale veiligheidsraad

En niemand ontsnapte aan zijn offensief, ook de pers niet. Het bericht op onze site werd gretig gelezen en gedeeld. De burgemeester bleek gebonden door de beslissing van de gouverneur en die gouverneur verwees naar de federale overheid. Niet getreurd, bakker Jan richtte zich dan maar tot Nathalie Muylle, federaal minister van Werk, Economie en Consumentenzaak. En van het kabinet van de Roeselaarse minister kreeg Bakker Jan goed nieuws.

Minister Nathalie Muylle is dezer dagen zeer druk gesolliciteerd., BELGA
Minister Nathalie Muylle is dezer dagen zeer druk gesolliciteerd. © BELGA

De beslissing is genomen dat voedingszaken hun oude openingsuren weer mogen hanteren. "Deze beslissing is vrijdag positief geadviseerd in de nationale veiligheidsraad. Die wordt nu in een ministerieel besluit gegoten dat eerst nog moet verschijnen in het Staatsblad. We doen er alles aan samen met de collega's van andere kabinetten en de premier om morgen (donderdag) het MB te laten publiceren waarin zal staan dat we terugvallen op de oude openingsuren in de wet van 2006. De tekst zal luiden: 'voedingswinkels mogen open zijn op de gebruikelijke dagen en uren'," valt te horen op het kabinet van minister Muylle.

Goed nieuws dus voor Bakker Jan en zijn collega's. "Morgen zal ik dus wellicht nog één keer pas om 7 uur mogen openen, of het moet zijn dat we vanavond in het nieuws al groen licht krijgen. Ik krijg ondertussen ook bedankingen van collega's, want het was natuurlijk onze hele sector die getroffen was."

Bakker Jan Dierickx Visschers ontpopte zich als het ware tot een éénmansvakbond. Voor de bakkers, maar ook slagers en andere voedingswinkels die graag vroeg de deuren openen, trok hij ten strijde. De geldende openingsuren van 7 tot 22 vond Bakker Jan, die op de Bosmolens een bakkerij runt, op maat van de grootwarenhuizen. Een bakker werkt 's nachts en opent vroeg de deuren. Of toch in zijn geval, want in zijn bakkerij kun je al om 5 uur je brood of ontbijtkoek gaan kopen. En dat doen veel mensen - die op weg naar hun werk zijn - uit het Izegemse. "Ook heel wat mensen uit de zorg", stipte de bakker nog fijntjes aan.En niemand ontsnapte aan zijn offensief, ook de pers niet. Het bericht op onze site werd gretig gelezen en gedeeld. De burgemeester bleek gebonden door de beslissing van de gouverneur en die gouverneur verwees naar de federale overheid. Niet getreurd, bakker Jan richtte zich dan maar tot Nathalie Muylle, federaal minister van Werk, Economie en Consumentenzaak. En van het kabinet van de Roeselaarse minister kreeg Bakker Jan goed nieuws. De beslissing is genomen dat voedingszaken hun oude openingsuren weer mogen hanteren. "Deze beslissing is vrijdag positief geadviseerd in de nationale veiligheidsraad. Die wordt nu in een ministerieel besluit gegoten dat eerst nog moet verschijnen in het Staatsblad. We doen er alles aan samen met de collega's van andere kabinetten en de premier om morgen (donderdag) het MB te laten publiceren waarin zal staan dat we terugvallen op de oude openingsuren in de wet van 2006. De tekst zal luiden: 'voedingswinkels mogen open zijn op de gebruikelijke dagen en uren'," valt te horen op het kabinet van minister Muylle.Goed nieuws dus voor Bakker Jan en zijn collega's. "Morgen zal ik dus wellicht nog één keer pas om 7 uur mogen openen, of het moet zijn dat we vanavond in het nieuws al groen licht krijgen. Ik krijg ondertussen ook bedankingen van collega's, want het was natuurlijk onze hele sector die getroffen was."