Minister Jambon bezoekt veiligheidscentrum Innos in Zedelgem

Redactie KW

Woensdagochtend heeft minister Jan Jambon onder aanwezigheid van gouverneur Carl Decaluwé een bezoek gebracht aan Innos in Zedelgem.


Innos is een overkoepelend gloednieuw platform waarin zowel de overheid, de private sector als de onderzoekswereld een belangrijke rol spelen, in de gebouwen van de vroegere School voor Onderofficieren in Zedelgem. Nu is er daar een provinciaal opleidingscentrum voor veiligheidsdiensten (POV).

De minister kreeg er een uiteenzetting over Innos van Marleen Easton (voorzitter Raad van Bestuur Innos) en Arne Dormaels (senior onderzoeker voor Innos) en bezocht ook de campus POV onder leiding van Hans Desmyttere, afgevaardigd bestuurder van Innos.

Nationale ambities

Innos is in West-Vlaanderen ontstaan, maar heeft nationale ambities. Op politioneel niveau heeft het initiatief alvast de steun van de vaste commissie, maakte korpschef Nicholas Paelinck deze voormiddag bekend. Binnenkort volgt de officiële voorstelling aan het directiecomité van de federale politie. Recent nog pakte Innos met succes uit met een testcase tijdens de herdenkingsplechtigheid van ‘100 jaar Grote Oorlog’. Daarbij verbond het de interactie tussen de lokale politiediensten Westkust en Ieper en de private actoren Barco, Securitas en Betafence.

(FJA)