Minister Homans trekt 82.000 euro uit voor woonbeleid Poperinge

© BELGA
Jeroen Laseure

Vlaams minister van Wonen Liesbeth Homans (N-VA) biedt extra ondersteuning aan het intergemeentelijk samenwerkingsproject (IGS) ‘Wonen Heuvelland – Poperinge – Vleteren.

“Om het lokale woonaanbod te versterken is het onder meer van belang dat gemeenten samenwerken bij de invulling van hun woonbeleid,” zegt minister Homans. In totaal ontvangt deze samenwerking tussen de 3 gemeenten 82.000 euro.

Vlaams minister Liesbeth Homans wil de lokale besturen nog efficiënter maken door ze op grotere schaal te laten samenwerken:”Door de beperkte schaal van heel wat Vlaamse gemeenten slagen sommige besturen er niet altijd in om hun doelstellingen te realiseren. Wanneer verschillende gemeenten nu de handen daarvoor in elkaar slaan, lukt dat wel.

Begin dit jaar telde Vlaanderen 44 projecten met 196 gemeenten die samenwerken rond woonbeleid en daarvoor Vlaamse middelen ontvangen. De interlokale vereniging ‘Wonen Heuvelland, Poperinge en Vleteren’ kan nu ook op deze subsidies rekenen en hun werking met de lokale besturen versterken.

Betaalbaar woonaanbod

De samenwerking tussen deze gemeenten moet zorgen voor een divers en betaalbaar woonaanbod, een verbetering van de woonkwaliteit en woonomgeving en het informeren, adviseren en begeleiden van inwoners met woonaanvragen. “Ook sporen we de gemeenten ertoe om de lokale private huurmarkt verder te verkennen en ondersteunen”, aldus nog minister Homans.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier