Minister Gatz komt op de tandem naar Wevelgem

Redactie KW

De 50 jaar jonge Jeugdclub Ten Goudberge kreeg zaterdag 26 augustus voor zijn zilveren jubileum en vooral voor zijn sociaal-artistieke initiatief Wevelgem-BAT – dit jaar toe aan jaargang 3 – Vlaams minister voor Jeugd én Cultuur Sven Gatz (Open VLD) op bezoek.

Voor de gelegenheid kwam de minister niet met de auto naar de BAT-site onder de Leiebrug van de E403, maar wel met de tandem, met Wevelgems schepen van Jeugdzaken Kevin Defieuw als piloot. De minister kon niet anders dan constateren dat Ten Goudberg met haar BAT-project, wat staat voor Be Art Together, mooi werk levert voor jongeren uit de ruime regio en weer op een goeie maand tijd aan de Leie tal van boeiende en leuke activiteiten ontwikkelde en jeugd en cultuur op die manier een stuk dichter bij elkaar bracht.

“Een dergelijk iets moet zeker op subsidies kunnen blijven rekenen”, verzekerde hij de aanwezigen. “De steun van de provincie valt weg, maar het Vlaams Gewest zal deze subsidie vlot overnemen in de volgende jaren en ondertussen werk maken van een nieuw jeugddecreet.”

(AV/Foto AV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier