Minister Crevits op duurzaamheidstournee langs Wielsbeekse bedrijven Agristo en Unilin

Redactie KW

West-Vlaanderen is een voortrekker op gebied van duurzaam en toekomstgericht ondernemen. Vlaams minister van Economie en Innovatie Hilde Crevits bracht woensdagvoormiddag een bezoek aan Unilin en Agristo. Beide bedrijven, gelegen in Wielsbeke, sloegen de handen in elkaar om hun impact op het milieu drastisch te gaan reduceren.

Het bezoek van de minister maakt deel uit van de duurzaamheidstournee, een rondrit langs Vlaamse bedrijven die voortdurend investeren in innovatieve en duurzame procedés. Eerst werd halt gehouden bij Unilin, de wereldspeler op gebied van houtverwerking, die we vooral kennen van hun Quick-Stepvloeren. De minister had er specifieke interesse voor het recyclageproces dat intern werd ontwikkeld. “100 procent van het gebruikte hout is afkomstig van gerecycleerde bronnen en ook het restafval van onze eigen productie wordt benut. Dankzij een unieke installatie worden alle resten verbrand waardoor we onze eigen energie opwekken.”

De toerbus, waarop de minister werd vergezeld van enkele ondernemers en jongeren, hield vervolgens halt bij het Wielsbeekse Agristo. “Door volop in te zetten op binnenvaart kunnen we ons vrachtverkeer over de weg met wel 7.000 ritten gaan beperken”, klinkt het bij de ceo. “Via onze eigen installaties zuiveren we ook Leiewater, waardoor we voor onze productie geen stadswater hoeven te gebruiken. Het equivalent van het waterverbruik van ongeveer 1.000 gezinnen wordt hierdoor bespaard.”

Uniek detail: de energie, opgewekt door Unilin, wordt eveneens gedeeld door Agristo.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier