Minionderneming Spes Nostra Heule steunt door brand getroffen Zusters van Liefde: “We hopen een glimlach te kunnen toveren”

De zware brand op 20 april legde de kapel van het klooster vlak bij Spes Nostra Heule volledig in de as.© BELGA
De zware brand op 20 april legde de kapel van het klooster vlak bij Spes Nostra Heule volledig in de as.© BELGA
Olaf Verhaeghe

Met een tapasplankje op Moederdag willen de zesdejaars van de Heulse minionderneming BonTappétit de Zusters van Liefde van het naburige klooster een hart onder de riem steken. Twee weken na de zware brand die de kapel van het klooster in de as legde, brengen de leerlingen van Spes Nostra Heule zondag hun product naar de zusters.

Dik twee weken geleden brak in het klooster van de Heulse Zusters van Liefde een zware brand uit. Het vuur, dat ontstond op de zolderverdieping, verwoestte de hele kapel van het klooster. Een ramp voor de meer dan twintig zusters die er hun thuis hadden en die noodgedwongen tijdelijk moeten verlaten.

De zesdejaars van de richting Ondernemen en IT van de naburige middelbare school Spes Nostra Heule willen met hun minionderneming hun zusters een hart onder de riem steken. Komende zondag, op Moederdag, gaan ze daarom langs met hun befaamde tapasplankjes van BonTappétit. Met hun product, ideaal voor tijdens de bubbelmomenten het voorbije coronajaar, haalde Spes Nostra Heule de finale van de Vlajo minionderneming 2021.

Lekker Samen

“De Zusters van Liefde liggen aan de basis van onze school”, vertellen de leerlingen van BonTappétit. “Het hartverscheurende tafereel dat zich twee weken geleden afspeelde, liet ook ons niet onberoerd. We willen hen graag steunen en al snel groeide het idee om hen eens te verwennen met onze verse tapasplanken. Op die manier brengen we niet alleen ons concept, maar ook de slagzin van onze minionderneming – Lekker Samen – wat dichter bij hen. We willen hen tonen dat ze niet alleen zijn bij het verwerken zo’n verlies en hopen er niet alleen een gezellig moment van te maken, maar ook opnieuw een glimlach op hun gezicht te kunnen teveren.”

BonTappétit stelde het voorbije jaar verschillende tapasplanken samen. Zo kwam er voor valentijnsdag een zoete editie en richt de nieuwe samenstelling zich op Moederdag en het lente-gevoel. Mede door de keuze voor milieuvriendelijke en duurzame planken, ambachtelijke hapjes en door samen te werken met lokale handelaars kende de minionderneming van Spes Nostra Heule veel succes. Zo wonnen ze ook de award Teamspirit tijdens de Vlajo-finale.

Meer info over BonTappétit via www.bontappetit.be .

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier