Na een geval van agressie schakelt het personeel van de gevangenis van Brugge over op minimaal regime. Dat wil zeggen dat er geen bezoek en geen wandeling is. Maandag rond 11.30 uur viel een gedetineerde een cipier aan. Die werd afgevoerd naar het ziekenhuis met een hoofdwonde en kreeg zeven hechtingen.

Volgens de vakbond is het niet de eerste keer dat er problemen zijn met de gedetineerde in kwestie. "De gedetineerde heeft een tijd op hoge veiligheid gezeten en moest eigenlijk naar een instelling worden overgeplaatst. Die overplaatsing staat nu gepland op woensdag. Tot die tijd houdt het personeel het zondagregime aan", vertelt Eddy De Smedt van VSOA.

(Belga)

Na een geval van agressie schakelt het personeel van de gevangenis van Brugge over op minimaal regime. Dat wil zeggen dat er geen bezoek en geen wandeling is. Maandag rond 11.30 uur viel een gedetineerde een cipier aan. Die werd afgevoerd naar het ziekenhuis met een hoofdwonde en kreeg zeven hechtingen. Volgens de vakbond is het niet de eerste keer dat er problemen zijn met de gedetineerde in kwestie. "De gedetineerde heeft een tijd op hoge veiligheid gezeten en moest eigenlijk naar een instelling worden overgeplaatst. Die overplaatsing staat nu gepland op woensdag. Tot die tijd houdt het personeel het zondagregime aan", vertelt Eddy De Smedt van VSOA. (Belga)