"Tien dagen geleden las ik in een dagblad een reportage over thuisverpleegster Sarah Demuynck uit Koolskamp, die iedere dag bij zieke mensen langsging en niets van bescherming had. Ze zei dat ze het moeilijk had om aan mondmaskers te geraken", zegt Kristof.

"Toen ik dat las, brak mijn hart. Omdat we met ons bedrijf met China samenwerken, sprak ik mijn contacten daar aan en informeerde ik of ze aan mondmaskers konden geraken. Eén dag later kreeg ik de melding dat het in orde was en dat ik er 10.000 kon aankopen. Ik besloot met onze firma van die 10.000 mondmaskers te doneren. Vorige week zondag werden de mondmaskers verzonden vanuit China. Woensdag arriveerden ze met in ons land. Ik heb die 10.000 stuks eerlijk verdeeld: 5.000 voor thuisverpleegster Sarah uit Ardooie, 5.000 voor de gemeente Ingelmunster omdat onze zaak van miniatuurtreinen is gevestigd in Ingelmunster."

Thuisverpleegkundigen

Op vrijdagnamiddag werden de mondmaskers door Kristof Van Biervliet overhandigd aan majoor overste Wim Decoopman aan het gemeentehuis van Ingelmunster. Burgemeester Kurt Windels kon niet aanwezig zijn. Ook verpleegkundige Sarah uit Koolskamp en zorgkundige Elien Rosseel uit Ardooie van Dominiek Savio in Gits waren aanwezig. Sarah gaat haar deel van de maskers verdelen aan de thuisverpleegkundigen en kinesisten in Ardooie en Koolskamp. Ook de zorgkundigen van Dominik Savio in Gits krijgen een deel van de mondmaskers. Het wzc Maria Rustoord in Ingelmunster kreeg er pas 5.000 van de overheid, maar indien nodig wordt er ook terug een hoeveelheid mondmaskers aan het wzc uitgereikt. (PADI)

"Tien dagen geleden las ik in een dagblad een reportage over thuisverpleegster Sarah Demuynck uit Koolskamp, die iedere dag bij zieke mensen langsging en niets van bescherming had. Ze zei dat ze het moeilijk had om aan mondmaskers te geraken", zegt Kristof. "Toen ik dat las, brak mijn hart. Omdat we met ons bedrijf met China samenwerken, sprak ik mijn contacten daar aan en informeerde ik of ze aan mondmaskers konden geraken. Eén dag later kreeg ik de melding dat het in orde was en dat ik er 10.000 kon aankopen. Ik besloot met onze firma van die 10.000 mondmaskers te doneren. Vorige week zondag werden de mondmaskers verzonden vanuit China. Woensdag arriveerden ze met in ons land. Ik heb die 10.000 stuks eerlijk verdeeld: 5.000 voor thuisverpleegster Sarah uit Ardooie, 5.000 voor de gemeente Ingelmunster omdat onze zaak van miniatuurtreinen is gevestigd in Ingelmunster." Op vrijdagnamiddag werden de mondmaskers door Kristof Van Biervliet overhandigd aan majoor overste Wim Decoopman aan het gemeentehuis van Ingelmunster. Burgemeester Kurt Windels kon niet aanwezig zijn. Ook verpleegkundige Sarah uit Koolskamp en zorgkundige Elien Rosseel uit Ardooie van Dominiek Savio in Gits waren aanwezig. Sarah gaat haar deel van de maskers verdelen aan de thuisverpleegkundigen en kinesisten in Ardooie en Koolskamp. Ook de zorgkundigen van Dominik Savio in Gits krijgen een deel van de mondmaskers. Het wzc Maria Rustoord in Ingelmunster kreeg er pas 5.000 van de overheid, maar indien nodig wordt er ook terug een hoeveelheid mondmaskers aan het wzc uitgereikt. (PADI)