Sinds 10 uur bespreken premier Sophie Wilmès en andere toppolitici de huidige situatie. Het overleg komt er op vraag van Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) en daarvoor onderbreekt de premier haar onderhandelingen met de Europese top over het coronaherstelfonds.

Normaal zou de Veiligheidsraad pas donderdag bij elkaar komen, maar na de steeds stijgende besmettingscijfers worden de koppen nu al bij elkaar gestoken.

Draconische maatregelen zitten er normaliter niet aan te komen. De horeca opnieuw sluiten lijkt niet aan de orde, maar de versoepelingen die vanaf 1 augustus zouden ingaan, worden wel opnieuw besproken. Dan zouden evenementen binnen tot 400 bezoekers mogen toelagen, buiten wordt dat dan 800. In feestzalen zou opnieuw meer dan vijftig man toegelaten worden. Ook onze vaderlandse voetbalcompetitie volgt het overleg met argusogen, want de Pro League hoopt wedstrijden mét voldoende publiek te kunnen spelen.

Ook de contactopsporing zou besproken worden, want die moet sneller en vooral efficiënter kunnen gebeuren. Enkele weken geleden nam het Overlegcomité ook de beslissing om de mondmaskerverplichting in alle handelszaken in te voeren.

Sinds 10 uur bespreken premier Sophie Wilmès en andere toppolitici de huidige situatie. Het overleg komt er op vraag van Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) en daarvoor onderbreekt de premier haar onderhandelingen met de Europese top over het coronaherstelfonds.Normaal zou de Veiligheidsraad pas donderdag bij elkaar komen, maar na de steeds stijgende besmettingscijfers worden de koppen nu al bij elkaar gestoken.Draconische maatregelen zitten er normaliter niet aan te komen. De horeca opnieuw sluiten lijkt niet aan de orde, maar de versoepelingen die vanaf 1 augustus zouden ingaan, worden wel opnieuw besproken. Dan zouden evenementen binnen tot 400 bezoekers mogen toelagen, buiten wordt dat dan 800. In feestzalen zou opnieuw meer dan vijftig man toegelaten worden. Ook onze vaderlandse voetbalcompetitie volgt het overleg met argusogen, want de Pro League hoopt wedstrijden mét voldoende publiek te kunnen spelen.Ook de contactopsporing zou besproken worden, want die moet sneller en vooral efficiënter kunnen gebeuren. Enkele weken geleden nam het Overlegcomité ook de beslissing om de mondmaskerverplichting in alle handelszaken in te voeren.