Minderjarige afpersers aan station in Menen gevat dankzij camerabeelden

De feiten dateren van 1 en 2 januari en vonden plaats in de stationsbuurt in Menen. © MPM
Olaf Verhaeghe

De politie van de zone Grensleie heeft vijf minderjarigen die zich schuldig maakten aan afpersing door middel van geweld, kunnen vatten. Camerabeelden in de buurt van het station van Menen toonden aan dat de vijf jongeren anderen kleine geldsommen afhandig maakten.

De feiten dateren van 1 en 2 januari. Vijf minderjarigen gebruikten geweld en bedreigingen om in de tunnel aan het station van Menen andere jongeren geld af te persen. De politiezone Grensleie bekeek de camerabeelden en kon twee minderjarigen arresteren. Verder onderzoek leidde nog tot drie medeplichtigen, ook minderjarigen. Ze werden allemaal verhoord en zullen via de jeugdrechter ter verantwoording worden geroepen.

“Dit is een mooie interventie op basis van goed beeldonderzoek”, klinkt het bij politiewoordvoerder Stefaan Vannieuwenhuyse. “Het doel van deze actie – opnieuw een objectief veiligheidsgevoel bieden in de stationsomgeving – komt zo weer wat dichter. De investeringen in cameratoezicht lonen en zijn aanvullend op het dagelijkse terreinwerk van onze politiemensen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier