Minder Mobielen Centrale op zoek naar nieuwe chauffeurs in Moorslede

Door het toenemende succes van de Minder Mobielen Centrale zijn er extra chauffeurs nodig. © ©Jan STRAGIER
Redactie KW

De gemeente zette de chauffeurs van de Minder Mobielen Centrale in de bloemetjes. Momenteel zijn er dat negen. De gemeente is nog steeds op zoek naar extra chauffeurs. Het aantal gebruikers van de MMC is de voorbije tien jaar verdubbeld. “Dit komt onder andere omdat het aantal senioren toeneemt”, aldus schepen Benedikt Vallaey (STERK).

In Moorslede werd de Minder Mobielen Centrale in 2000 opgericht. Het initiatief zorgt ervoor dat personen die om allerhande redenen niet op hun bestemming geraken toch ter plaatse geraken. Daarvoor kan de gemeente rekenen op vrijwilligers. Momenteel zijn er dat in Moorslede negen. “We kunnen vooral rekenen op oudere mensen die overdag thuis zijn en zo de leden kunnen vervoeren. Momenteel beschikken we over negen vrijwilligers. Dat is weinig. Het aantal ritten per jaar stijgt en de vraag naar de Minder Mobielen Centrale groeit”, aldus schepen van Welzijn Benedikt Vallaey (STERK). Onder anderen senioren, mensen met een beperking en mensen die niet over een wagen beschikken doen een beroep op het initiatief.

Sociaal contact

De gemeente lanceerde onlangs een oproep op zoek naar nieuwe chauffeurs. De 37-jarige Marijn Meerschaut zal zich in het weekend vooral inzetten voor de Minder Mobielen Centrale. Marijn woont in Rumbeke, maar is van Moorslede afkomstig. “Ik rij heel graag in de wagen en ben graag tussen de mensen. Het is een leuke vorm van sociaal contact. Een ideale combinatie dus”, aldus Marijn. Ook Marc Sioen (63) is een nieuwe vrijwillige chauffeur. “Mijn zoon vertelde me dat dit echt iets voor mij zou zijn. Dit is echt een mooie vorm van mensen helpen.” Tijdens het bedankingsmoment was er ook extra aandacht voor Bernard Vuylsteke. Bernard reeds de voorbije zes jaar voor de Minder Mobielen Centrale, maar houdt er nu mee op. Hij blikt tevreden terug. “Ik heb de voorbije jaren echt het gevoel gehad dat ik mensen kon helpen. De mensen waren ook telkens heel dankbaar. Dat deed echt wel deugd.”

Hogere vergoeding

De voorbije jaren reed de Minder Mobielen Centrale telkens meer dan 1.000 keer uit. Ruim tweehonderd mensen maken er gebruik van, een verdubbeling in vergelijking met tien jaar geleden. “Dat komt onder meer omdat het aantal senioren in de gemeente toeneemt”, aldus de schepen. De gemeente blijft op zoek naar nieuwe chauffeurs en verhoogde onlangs de vergoeding van 30 cent per kilometer naar 35 cent per kilometer. Die vergoeding moet door de leden rechtstreeks aan de chauffeur betaald worden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier