Minder kinderen verwelkomen Sint in Roeselare

© SB
Redactie KW

Een kleine 600 kinderen, ouders, grootouders en Sintliefhebbers kwamen zaterdagmiddag afgezakt naar de TRAX-site om de goedheilige man en zijn pieten te verwelkomen.

De lightversie van de Sinterklaasparade kon bij de aanwezigen op veel begrip rekenen, maar de maximumcapaciteit van 2.400 toeschouwers werd bijlange niet gehaald. “We zijn gewoon heel tevreden dat dit evenement niet geannuleerd is”, klonk het bij een aanwezige papa. “Door de trappen heb je ook meer overzicht dan in de centrumstraten.”

Afgesloten parcours

De typische Sint-melodieën en zes kleurige praalwagens zorgden samen met precies 99 enthousiaste zingende en dansende pieten voor een magisch moment bij de kinderen en deden de coronasituatie toch eventjes naar de achtergrond verdwijnen.

De magere opkomst was volgens Stephan Vandenberghe van evenementenpartner Twice te verwachten. “We zijn vooral content dat we de kans hebben gekregen om het toch te laten doorgaan. Het aantal praalwagens en de randanimatie is hetzelfde gebleven. Het enige verschil is dat we op een coronaveilig en afgesloten parcours zitten.”

Extra aandacht

“In deze onzekere tijden creëert het toch een gevoel van veiligheid en dat was nu net onze bedoeling. Het sinterklaasfeest is iets voor de kinderen. Het allerbelangrijkste is dat zij een leuke namiddag beleven”, benadrukt Stephan. “De zwarte pieten doen evenzeer hun best al was het voor tienduizend man. Voor het jonge geweld is het dus extra genieten want zij krijgen nog meer aandacht dan anders.”

Het evenement was alleen toegankelijk voor houders van een Covid Safe Ticket én mondmaskers waren vanaf 10 jaar verplicht. Nog tot en met 4 december kun je trouwens met je bubbel het Huis van Sinterklaas op de Grote Markt bezoeken. Reserveren kan hier. (KK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.