Milow én Tourist LeMC eerste grote namen voor Labadoux in Ingelmunster

Tourist LeMC komt begin mei naar Ingelmunster op Labadoux. © (foto TV)
Redactie KW

Op 1, 2 en 3 mei 2020 slaat het Labadoux Festival opnieuw zijn tenten op langs de Trakelweg. De organisatie lanceerde nu al de eerste namen, en dat zijn niet van de minsten. Zo komen zowel Milow als Tourist LeMC naar Labadoux.

De Leuvense zanger Milow brak internationaal door met zijn hit Ayo Technology. Een singer-song-writer in hart en nieren, op het podium met een akoestische gitaar. Meer is er soms niet nodig om een succesverhaal te schrijven. Hoewel hij zich steeds meer laat inspireren door R&B blijven zijn songteksten hangen. Sfeer verzekerd als Milow op het podium staat.

Stef Kamil Carlens is een singer-songwriter, gitarist, componist, producer én een echte performer. Hij staat al 20 jaar op een podium en weet wat hij doet. Vroeger bij dEUS en Zita Swoon, nu solo. Analoge synthesizers, vintage orgeltjes, oude drummachines, verschillende gitaren. De liefde voor percussie en een algemene focus op de textuur van de instrumenten typeren de vibe van Stef Kamil Carlens.

Tourist LeMC is een troubadour, bekend van Koning Liefde en altijd En Route. Johannes Faes aka Tourist LeMC veroverde al heel wat harten met zijn goudeerlijke Antwerpse teksten. Zijn grootste muzikale invloed is de Franse hiphopscene van eind de jaren 90. Voeg daar nog wat reggae, kleinkunst en folk aan toe en je hebt de unieke toon van Tourist LeMC.

Buurman-frontman Geert Verdickt staat helemaal alleen op het podium, alles teruggebracht naar de essentie. Naakt en onversneden, met een verbeelding die vrij spel krijgt. Over liefde in verschillende gedaanten. Einden met een nieuw begin. Op zoek naar de barst. De barst waarlangs het licht naar binnen komt.

Folk

Booze Brothers werd opgericht in 1999. De groep bracht leden van verschillende punkrockgroepen uit Toulouse en de Pyreneeën samen. Uit deze onwaarschijnlijke mix van uiteenlopende en gevarieerde muzikanten ontstond hun unieke stijl: punkrock uit de jaren 90 overgoten met een heerlijke Keltische saus.

Harmony Glen is een feelgood folkband uit Nederland. De muziek heeft haar wortels in Ierse en Schotse folk, met een eigenwijs repertoire waarin invloeden uit de hele wereld te horen zijn. Ze brengen een mix van traditionele en zelfgeschreven songs en tunes. Gooi daar een uitbundige aanwezigheid op het podium bovenop en je hebt een feestje waar de energie van af spat.

Feestelijk, opwindend, kruidig en kleurrijk, dat zijn de mannen van Digresk. Ze mixen folk van de bovenste plank met rock en electro. Met hun hart op de juiste plek beloven de zeven Fransmannen de tent op hun kop te zetten. Laat je verleiden, beweeg zonder vooroordelen en ga de dans in op de meeslepende muziek van Digresk.

Torgeir Waldemar is een Noorse singer-songwriter. Hij heeft niet veel meer nodig dan enkel zijn karakterkop en een gitaar. Zijn donkere, warme stem kan een volledige zaal stil krijgen zonder veel moeite te moeten doen. Torgeir beschrijft muziek als de taal van de ziel en dat komt sterk terug in zijn nummers. Die zijn een combinatie van traditionele singer-songwriting en country en daar wil hij graag trouw aan blijven.

(Patrick D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier