Miljoen legoblokjes gezocht voor bouw paviljoen

“We mikken op één miljoen legoblokjes”, zegt Neil Haesebrouck.© PDV
“We mikken op één miljoen legoblokjes”, zegt Neil Haesebrouck.© PDV
Piet De Ville

Neil Haesebrouck en zijn kompaan Rubert Leupe van Radio Villa Bota in Brugge zijn op zoek naar één miljoen legoblokjes. “Daarmee willen we een paviljoen van vier bij acht meter bouwen; te gebruiken als exporuimte voor jonge kunstenaars.”

Bij Villa Bota in Brugge, het radioproject van jongerencultuurcentrum Het Entrepot, maken ze dezer dagen grote plannen. Bouwplannen. Neil Haesebrouck, coördinator van Radio Villa Bota, lanceerde samen met zijn kompaan Rubert Leupe een oproep om legoblokjes te brengen naar Villa Bota aan het Astridpark. Véél legoblokjes.

Verveling

“We mikken op één miljoen legoblokjes”, zegt Neil. “Bedoeling is om op de koer bij het gebouw van Villa Bota een paviljoen van zo’n vier bij acht meter in legoblokjes te bouwen. Hoe ik op dat idee ben gekomen? Wel, zoals bij veel mensen slaat ook bij mij de verveling al eens toe in deze coronatijd waarin bijna niets te doen is.”

Neil zag op Facebook een post passeren over de Britse televisiefiguur James May ( bekend van het autoprogramma Top Gear, red. ) die een enorm groot legopaviljoen had gebouwd. “Als kind heb ik ook altijd erg veel met Lego gespeeld. Dus ja, dit leek me wel iets om zelf eens te proberen. (lacht)

Life Size LEGO House!Built by James May (and 1,000 volunteers)—-Model of the day brought to you by Clone Army Customs. https://bit.ly/3boYl1x

Geplaatst door Beyond the Brick op Woensdag 24 februari 2021

Nu roepen ze dus de mensen op om massaal legoblokjes te brengen naar Villa Bota. “We maken inderdaad een inschatting van één miljoen benodigde blokjes. Die inschatting kunnen we maken doordat we weten dat James May drie miljoen stukjes nodig had voor zijn paviljoen en het paviljoen dat wij beogen is toch tot een derde kleiner.”

“Om te weten hoeveel blokjes de mensen naderhand moeten terugkrijgen, wegen we de blokjes voor we ze gebruiken en dan krijgen ze datzelfde gewicht terug. Mensen die hun lego niet meer nodig hebben kunnen die natuurlijk ook schenken en dan doneren we die later aan Brugse jeugdverenigingen.”

Exporuimte voor Brugse kunstenaars

Bedoeling is dat er gewerkt worden in teams van vier personen die elkaar afwisselen, voornamelijk met mensen die radio komen maken bij Villa Bota. Ook andere mensen mogen zich echter aansluiten. “Desnoods gaan we dag en nacht door want we willen zeker onze deadline halen”, stelt Neil.

“Op 1 april moet het af zijn en willen het paviljoen openen. Inderdaad openen want binnenin zal er ook iets te zien zijn. Het moet namelijk een exporuimte worden voor Brugse kunstenaars. Ik ben ervan overtuigd dat dit een mooi project kan zijn om de moeilijke laatste coronaweken en -maanden te overbruggen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.