Het militair kwartier LTZ Victor Billet in Sint-Kruis is door de taskforce van minister Philippe De Backer aangeduid als hét verdeelcentrum voor West-Vlaanderen. "Waar de verdeling van het medisch materiaal de eerste dagen van de coronacrisis nog wat chaotisch verliep, zijn er sinds vorige week nieuwe en duidelijke regels afgesproken", vertelt provinciecommandant Philippe De Cock. "Onder leiding van gouverneur Carl Decaluwé hadden we al een verdeelpost voor mondmaskers opgetrokken in de kazerne van Sint-Kruis en die hebben we uitgebreid tot het algemene verdeelpunt voor West-Vlaanderen."

Het militair kwartier in Sint-Kruis is aangeduid als hét verdeelcentrum voor West-Vlaanderen., Davy Coghe
Het militair kwartier in Sint-Kruis is aangeduid als hét verdeelcentrum voor West-Vlaanderen. © Davy Coghe

In de loods in Sint-Kruis komen alle medische goederen - mondmaskers, handgels, shorten... - binnen die verdeeld worden via het federale en gewestelijk niveau. "Van zodra er iets binnenkomt, sturen we het meteen ter plaatse", gaat de provinciecommandant verder. "Er wordt geen minuut gewacht, we proberen onze loodsen zo leeg mogelijk te houden. Ons doel is om de goederen zo snel mogelijk op de eindbestemming te krijgen. De nood is immers heel hoog. De civiele bescherming voert de goederen naar de ziekenhuizen. Het materiaal voor de woonzorgcentra, thuisverplegers, kinesisten en andere wordt hier opgehaald door de stedelijke diensten."

Het militair kwartier LTZ Victor Billet in Sint-Kruis is door de taskforce van minister Philippe De Backer aangeduid als hét verdeelcentrum voor West-Vlaanderen. "Waar de verdeling van het medisch materiaal de eerste dagen van de coronacrisis nog wat chaotisch verliep, zijn er sinds vorige week nieuwe en duidelijke regels afgesproken", vertelt provinciecommandant Philippe De Cock. "Onder leiding van gouverneur Carl Decaluwé hadden we al een verdeelpost voor mondmaskers opgetrokken in de kazerne van Sint-Kruis en die hebben we uitgebreid tot het algemene verdeelpunt voor West-Vlaanderen."In de loods in Sint-Kruis komen alle medische goederen - mondmaskers, handgels, shorten... - binnen die verdeeld worden via het federale en gewestelijk niveau. "Van zodra er iets binnenkomt, sturen we het meteen ter plaatse", gaat de provinciecommandant verder. "Er wordt geen minuut gewacht, we proberen onze loodsen zo leeg mogelijk te houden. Ons doel is om de goederen zo snel mogelijk op de eindbestemming te krijgen. De nood is immers heel hoog. De civiele bescherming voert de goederen naar de ziekenhuizen. Het materiaal voor de woonzorgcentra, thuisverplegers, kinesisten en andere wordt hier opgehaald door de stedelijke diensten."