Milieuvervuiling in Brugse polders

Redactie KW

Op verschillende kleine waterlopen in de Brugse polders is een mazoutvervuiling vastgesteld. Dat is onder andere het geval in De Speistraat. De brandweer damde voorlopig alles in. Een gespecialiseerde firma komt maandag alles opruimen.

Politie en brandweer kwamen ter plaatse om de vervuiling vast te stellen en zoveel als mogelijk in te dijken. Het is niet meteen duidelijk vanwaar de vervuiling afkomstig is of wat de precieze samenstelling van de vloeistof is. De brandweer probeerde met een tijdelijke dam de mazout zoveel als mogelijk in te dijken. De oorzaak wordt opgespoord.

Schepen van leefmilieu Franky Demon reageerde ondertussen op het incident. “Ik gaf als schepen van leefmilieu opdracht aan een gespecialiseerde firma om maandag de verontreiniging te komen verwijderen en ook het verontreinigde riet mee te nemen voor verwerking”, verduidelijkt hij.

“In de éne gracht is er veel riet, het riet laten we maandagvoormiddag verwijderen uit de gracht, zodat ook de olie langs die kant kan verwijderd worden. De brandweer heeft vrijdag in de grotere beek, waar de 2 zijdelingse grachten in uitmonden, een deel afgedamd. Zo kan de olie niet verder stromen naar de grotere beken. De politie heeft een proces-verbaal opgesteld tegen onbekenden.”

“Ik gaf opdracht aan de dienst leefmilieu om ter plaatse naar aanwijzingen te zoeken die kunnen leiden naar de dader of daders, geeft schepen van leefmilieu Franky Demon (CD&V) mee. Als schepen van leefmilieu neem ik dergelijke illegale lozingen serieus. We doen er alles om de waterkwaliteit in Brugge te verbeteren. Ik hoop dat de illegale lozer gesnapt wordt en inziet dat dergelijke handelingen zeer nefast is voor onze waterkwaliteit.”

(JV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier