Milieuraad reikt drie Groene Pluimen uit

© (Foto NS)
© (Foto NS)
Redactie KW

Tweejaarlijks reikt de milieuraad de Groene Pluim uit. Dit jaar reikte men drie Groene Pluimen uit. Met het toekennen van deze milieuprijs wil men duurzame initiatieven op vlak van milieu en natuur belonen en anderen inspireren.

Binnen de categorie rechtspersonen ging de Groene Pluim naar Leef- en leerschool Sint-Elooi en Centrumschool Wingene. In de school Sint-Elooi ontwierpen ze een ‘gevoelshoekenproject’. Er werd op de speelplaats een rustige en boze hoek ingericht met natuurlijke en groene elementen. De Centrumschool nam deel aan het Vlaams initiatief ‘Operatie Proper’ en pakte zo de zwerfvuilproblematiek aan.

Daarnaast werd er ook een Groene Pluim uitgereikt binnen de categorie natuurlijke personen. Inwoonster Sabine Ameloot werd de winnaar. Haar tuin in de Hekkestraat wordt ecologisch beheerd en in de aanpalende weide werden bomen aangeplant. De nestkastjes zorgen voor de vogels en de wilde bloemen zorgen voor bijen en vlinders. Sabine werkte ook mee als Mooimaker binnen de gemeente.

Een Groene Pluim is goed voor 150 euro voor inwoners en rechtspersonen krijgen 300 euro.

(NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier