Milieupolitie onderzoekt geurhinder

© Getty Images.
Redactie KW

Heel wat inwoners van Beernem merkten de afgelopen dagen een indringende geur op. Burgemeester Jos Sypré (CD&V) heeft de milieupolitie al op pad gestuurd. “De haard van de stank vinden is echt niet zo evident”, zegt hij.

“Waar komt die geur vandaan?” Dat vragen de inwoners van Beernem (en omstreken) zich al enkele dagen af. De gemeente kampt dan ook met een opmerkelijke geurhinder. Op sociale media deden al heel wat mensen hun beklag. De stinkende lucht strooide roet in het eten van hun nazomer in de tuin.

Verschillende anderen klaagden het feit dat ze bij zo’n mooi weer geen deuren of vensters konden openzetten aan. De geur was te indringend. En wordt dan ook omschreven als een doordringende, zure mestgeur. “Veel sterker dan wat we als landelijke gemeente gewoon zijn”, klinkt het.

Milieupolitie op pad

Die commentaren bereikten ook burgemeester Jos Sypré (CD&V). Hij had de geur zelf nog niet opgemerkt, maar stapte wel naar de politie. “Door de vele reacties die ik op sociale media las en verschillende contacten met inwoners heb ik de politie verwittigd en gevraagd om de nodige vaststellingen te doen”, zegt hij. “Vanmorgen (maandagmorgen, red.) had ik ook al een overleg met de milieupolitie.”

Er werd een onderzoek gestart, maar ondertussen is al duidelijk dat de precieze haard van de stank achterhalen niet zo evident is. “De geur komt op en ebt weg, meestal afhankelijk van de veranderende windrichting”, aldus de burgemeester. “Maar het onderzoek is lopende en er zijn enkele locaties die grondig onderzocht moeten worden.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier