Mike verkoopt pannenkoeken om te kunnen voetballen

Het gezin van G-voetballer Mike Watteyn met van links naar rechts Glenn Huysentruyt, vader Patrick Watteyn, speler Mike Wareyn, moeder Els Vereecke en Sylvie Watteyn met dochter Emma Ghesquiére. © WO
Redactie KW

De 21-jarige Mike Watteyn kreeg begin maart het heuglijke nieuws dat hij volgend jaar naar de Special Olympics mag. Helaas vinden die niet bij de deur plaats. De spelen zijn in de Verenigde Arabische Emiraten van 14 tot 21 maart 2019 en Mike moet de reis uit eigen zak betalen. Via een pannenkoekenverkoop wordt daarom geld ingezameld voor de talentvolle voetballer.

“Het is een unieke kans voor onze zoon, die geboren werd met een mentale beperking. Die kans willen we hem zeker geven, want die krijg je niet elke dag“, vinden ouders Patrick en Els Watteyn. “Alles bij elkaar rekenen we op een bedrag van 2.500 euro voor de reis naar de Special Olympics, een aardige duit.

“Dit is een unieke kans voor onze zoon, die geboren werd met een mentale beperking”

Mike Watteyn is een gepassioneerd voetballer. Hij speelt bij verschillende ploegen. “Onze zoon staat momenteel op het veld bij de Hoge Kouter in Kortrijk en maakt deel uit van de Belgische nationale ploeg van Unified Soccer. Daarnaast speelt hij samen met zijn broer Glenn Huysentruyt en zijn neef Dave Watteyn bij de G-ploeg van KOG Stasegem. Volgend jaar gaat het drietal naar KVK Westhoek.”

Drie weken

Door zijn voetbaltalent mag Mike volgend jaar dus drie weken naar de Verenigde Arabische Emiraten voor de Special Olympics. “Om geld in te zamelen, zijn we met een actie gestart, met dank aan de broodjeszaak De Vespa in de Moeskroenstraat 511 in Rekkem. Vanaf 21 april kan je er pannenkoeken kopen aan 5 euro voor een halve kilogram. Daarbij trekken we tijdens het weekend van 21 en 28 april ook nog deur aan deur om pannenkoeken te verkopen.”

“Bij de start van onze pannenkoekenactie op 21 april nodigen we de burgemeester uit in De Vespa. Dat wordt een ontmoeting waar onze zoon zeker naar uitkijkt.” (TGM)

Info: Wie pannenkoeken wil kopen, kan die bestellen via mama Els 0472 43 14 68 of papa Patrick 0479 05 28 46.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier