Mike en Lindsey reizen het continent af met hun camper

Voornaam Familienaam
Christophe Lefebvre

Van een miniatuur kerstdorp tot een kampeertrip van 10 meter. Van het verslinden van stoepkrijt tot het verkennen van de meest vergeten uithoeken van Europa. Heulenaren Mike Decoutere (34) en Lindsey Destorme (34) proberen van hun thuisstad het centrum van de wereld te maken en op hun eigen manier slagen ze in hun opzet, chocomousse na chocomousse.

Het verhaal van de overheerlijke chocomousse zal jarenlang blijven meegaan en zal het koppel blijven vertellen, later met de kleinkinderen op schoot. “Mijn vrouw en ikzelf zijn fervente camperreizigers, maar door de huidige omstandigheden zijn we genoodzaakt thuis te blijven.” Mike en Lindsey zagen, aan het stuur van hun Rollerteam camper, al een knap stuk van het continent. Toch zijn het vooral enkele ‘heerlijke’ situaties die het meeste indruk hebben gemaakt. “Tijdens de kerstperiode waren we aangekomen op een afgelegen campersite, waar we al snel kennis maakten met de andere mensen. We wilden natuurlijk de kerstfeesten niet alleen vieren en iedereen, voorheen totale onbekenden, deelde die mening. Er werd een soort van menu opgesteld waarbij iedereen zijn deel van een maaltijd zou klaarmaken. Wij kregen de taak toegewezen om chocomousse te maken en we stemden meteen in. We beseften toen pas dat we in onze camper geen huisraad bij hadden. We waren nogal impulsief vertrokken en waren het thuis vergeten. Lindsey besloot dan maar eigenlijk op blind geluk wat ingrediënten samen te gooien. Hoeveelheden en welke ingrediënten juist? Het was een beetje op de tast, maar blijkbaar wel een voltreffer. Iedereen genoot met volle teugen van de chocomousse. Het zijn dergelijke gouden momenten waarvoor we het allemaal doen.”

Buren uit Wevelgem

Hoewel het koppel samen met hun zoon vaak duizenden kilometers ver reist, lijken ze wel het voorbeeld te zijn dat West-Vlamingen over de hele wereld verspreid zitten. “We trokken ooit naar Spanje, dat was een roadtrip van meer dan 6.000 km.” Mike gaat op zijn sappige toon verder. “We komen er aan op een kampeerterrein voor camperwagens en bij het aanmelden zegt de eigenaar dat er nog Belgen aanwezig zijn. Wat blijkt? Het ging over een familie uit Wevelgem! Dan rij je duizenden kilometers naar je vakantiebestemming en kom je terecht bij mensen die, in vogelvlucht, op nog geen 3 kilometer van je deur wonen. Dit is toch ronduit geniaal?

Voornaam Familienaam
Voornaam Familienaam

Sowieso zijn eigenaars van een camper al erg sociaal, maar dit maakte de zaken toch wel eenvoudig. We beleefden er de tijd van ons leven en we hebben met die familie nog steeds erg veel contact. Meer nog, onze zoon gaat wekelijks badmintonnen met hun dochter en ik hoor nu ook zonet dat ze zowaar liefjes zijn! Waar roadtrips allemaal niet goed voor zijn.”

Kerstdorpje

Ook in de winter zorgen Mike en Lindsey voor een feestelijke stemming, zij het dan in Heule. “Jaren geleden begonnen we met het uitstallen van onze kerstversiering en na enkele nieuwe aankopen hadden we plots wat slingers en lampjes over.” Het werd het begin van een jaarlijkse traditie die ondertussen op heel wat bekijks kan rekenen. “We wilden die slingers niet zomaar terug op zolder zetten, dus begonnen we ook andere delen van de woning te versieren. Waarom? We weten het niet, maar het beviel ons enorm en jaar na jaar bleven we verder uitbouwen. Winkels aflopen op zoek naar versiering of zaken overkopen van mensen die genoeg hebben van alle feestelijke decor? Het hoort er allemaal bij. We zijn op een punt gekomen waar we bijna twee weken nodig hebben om alles uit te zetten en volledige decors te bouwen, maar we kijken er ieder jaar opnieuw naar uit.

https://www.youtube.com/watch?v=DKpnN5eczyc

Het is nu nog maar april, maar door het coronagedoe hebben we nu toch tijd, dus het plannen is al begonnen. We versieren niet alleen de binnenkant van onze woning maar ook de buitenkant en zelfs de oprit en onze opslagplaats. Op die manier kan iedere voorbijganger meegenieten van het volledige spektakel. Er zijn mensen die jaarlijks terugkeren en ons iedere keer weten te zeggen dat ze uitkijken naar het volgende jaar. Het is voor ons dan ook belangrijk om jaar na jaar uit te pakken met iets nieuws en unieks. Hoeveel lampjes en decoratiestukken er in totaal uitgesteld staan? Goeie vraag en ik ga ze alvast niet tellen. Het zijn er gewoon zodanig veel dat er geen beginnen aan is. Mijn moeder verklaart ons compleet gek maar is stiekem toch altijd super trots als het kerstdorpje van Heule volledig operationeel is.”

Roadrip van 10 meter

Van reizen met de campervan komt er momenteel niet veel in huis en voor het uitstallen van kerstversiering is het nog net iets te vroeg. Hoe vult de globetrottende familie dan hun lockdown? “Met kamperen natuurlijk!”

“De kerstspullen die we uitstallen ga ik niet tellen, het zijn er veel te veel”

De familie giert het uit, maar is tegelijk ook doodernstig. “Als wij niet met de camper op reis kunnen, dan komt de reis toch gewoon naar Heule? Net zoals bij iedere trip pakken we onze koffers, vullen we onze camper met alles wat we nodig hebben om het weken uit te houden en rijden we hem uit onze opslagplaats. Het enige verschil met een normale situatie is dat de afstand van deze roadtrip beperkt zal worden tot slechts een tiental meters. Van zodra we uit de opslag zijn en op onze oprit, leggen we de motor af en beginnen we met uitpakken. We kamperen doodleuk op onze eigen oprit, maar we gaan het zo realistisch mogelijk houden. Genieten van een barbecue samen met een heerlijk aperitief? In de zon zitten en kijken hoe onze zoon speelt? Het hoort er allemaal bij, alleen zijn we gewoon thuis. Slapen doen we natuurlijk ook in onze camper, het is uit den boze dat we gaan plooien en toch het comfort van ons bed gaan opzoeken.”

Krijt in aanslag

Voor de familie vertrekt voor de kortste reis van hun leven, is hun oprit nog even het grootste krijtkunstwerk uit de regio. “Toen we hoorden dat er helikopters over zouden vliegen om de mooiste corona-gerelateerde boodschappen te filmen, wisten we het meteen: daar moesten we bij zijn! We verzamelden dan ook alles wat we van krijt konden vinden met één missie: vanuit de lucht gezien worden. De plaats is er, het krijt ook en we lopen over van de goesting. Mensen vragen zich vaak af waarom we altijd met zoveel energie aan dergelijke zaken beginnen, maar het zijn gewoon leuke dingen. We kunnen tijd met elkaar spenderen en je voelt je goed nadien. Waarom zou je het dan in hemelsnaam niet gaan doen? Mensen hebben echt niet veel nodig om ‘content’ te zijn, om gelukkig te zijn. Het volstaat vaak om te proberen, zelfs de meest banale zaken, om tot de vaststelling te komen dat het plezant is. Het zijn moeilijke tijden waarin we vooral moeten zorgen voor elkaar. Er zijn strenge maatregelen, regels die helemaal niet aangenaam zijn maar waar we door moeten. Als we het kunnen met onze geliefden bij ons, terwijl we ons best doen om het zo normaal mogelijk te houden, dan raken we er allemaal wel door.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten