Mijn Huis bouwt drie sociale huurwoningen in Verstaenlaan in Wakken

© Foto EVW
Redactie KW

Alhoewel de bouwwerken al een tijdje bezig zijn, werd gisteren dinsdag pas het officiële startschot gegeven voor de realisatie van drie nieuwe sociale huurwoningen in de Verstaenlaan in Wakken.

Recent werden in de Burgemeester Verstaenlaan vier seniorenwoningen uit 1968 afgebroken. Ze voldeden ze al een tijdje niet meer aan de hedendaagse noden. Men besloot ze te vervangen door drie nieuwe eengezinswoningen.

Architect Jan Vanheuverzwijn tekende de hedendaagse woningen die voorzien zijn van drie slaapkamers, badkamer, keuken, ruime living, garage en een tuintje. Ze voldoen aan de huidige, strenge energievoorwaarden.

Aannemer Olivier Siemoens uit Aarsele startte de bouwwerken al op 3 maart. Dinsdagavond werd het project officieel ingeluid met een eerstesteenlegging door burgemeester Koenraad Degroote (Eendracht), in aanwezigheid van het schepencollege en afgevaardigden van Mijn Huis. De kostprijs voor de realisatie van de drie woningen bedraagt 390.300 euro. Men verwacht een ingebruikname van de woningen in mei 2015.

(evwd)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Tielt

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.